Novosti

Ivanečki gradski čelnici i ravnatelj ŽUC-a u obilasku problematične ceste u Punikvama

Utorak

Odazivajući se pozivu Vijeća Mjesnog odbora Punikve, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački u utorak su, 21. veljače, u pratnji dogradonačelnika Čedomira Bračka, pročelnika Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanka Rožmana i drugih predstavnika gradskih službi obišli problematičnu županijsku cestu u tom naselju.

Obilasku su se pridružili predsjednik Vijeća MO-a Punikve Josip Strmečki, njegov zamjenik Stjepan Turčin i član Vijeća Stanko Turčin.

Obilazak ceste uslijedio je nakon što je Vijeće MO-a gradsku upravu upozorilo na loše stanje ove županijske prometnice.

Osim što je cesta dosta stradala u zimskim uvjetima, pogoršanju stanja dodatno je pridonijelo prometovanje kamiona s teškim teretima u pravcu obližnje Pilane pa je kolnik jpopucao duž cijele trase, pun je udarnih rupa i mjestimično potpuno zdrobljen. Dodatan problem je kanalizacija koja teče tik uz cestu, a iz koje se dižu neugodni mirisi.

Ono što posebno zabrinjava jest ugrožena sigurnost djece i građana zbog pojačanog kamionskog prometa i velikih brzina.

- Poznato je da ŽUC i Grad Ivanec namjeravaju proširiti ovu prometnicu, rekonstruirati je i modernizirati te sagraditi nogostup. Međutim, s obzirom na to da naselje Punikve ulazi u obuhvat Aglomeracije Ivanec, ovdje će se graditi nova kanalizacija. Budući da nema logike najprije uređivati cestu pa je nakon toga ponovno raskopavati, modernizaciji ceste i gradnji nogostupa moći će se prići tek nakon izgradnje kanalizacije. Kako bismo u međuvremenu omogućili normalno odvijanje prometa, sa ŽUC-om dogovaramo pojačano održavanje ceste na način da se učvrste i utvrde bankine, očiste odvodni jarci i popravi asfalt – izjavio je gradonačelnik Batinić.

Usto, Grad Ivanec će ŽUC-u uputiti zahtjev da se brzina kretanja na ovoj cesti ograniči na 30 kilometara na sat.

Slično stanje – iako ne tako teško kao u Punikvama – zatečeno je na cesti Jezerski put, koja je također županijska cesta. Budući da i Jezerski put ulazi u obuhvat Aglomeracije Ivanec, što znači da će se i na tom području graditi nova kanalizacija, i ona će ući u sustav pojačanog održavanja prometnica.

print