Novosti

Izvješće PU varaždinske: Požar na zgradi Učilišta je podmetnut, policija traga za počiniteljem

Ponedjeljak

Policijska uprava varaždinska izvijestila je javnost o požaru koji je prošlog tjedna posve uništio prostore Autoškole i Retro Bara u Nazorovoj ulici. Izvješće prenosimo u cijelosti:

„U petak, 4. studenog. oko 3.30 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu došlo je do požara na objektu Pučkog otvorenog učilišta. Očevid su na mjestu događaja obavili vještaci za požare i eksplozive i tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s policijskim službenicima i protupožarnim inspektorom Policijske uprave varaždinske.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je do požara došlo s vanjske strane uz istočni zid terase ugostiteljskog objekta, s centrom požara na drvenoj sjedećoj garnituri, a koji je nastao djelovanjem otvorenog plamena koji se proširio na drvenu stolariju i drvenu konstrukciju, zahvativši  krov terase te se proširio na ostatak objekta čije je krovište u potpunosti izgorjelo, a unutrašnjost objekta uništena.

Požar su ugasili  vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljna vatrogasna društva Ivanec, Lepoglava i Bedenec. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno.

Zbog lokalizacije požara, Ulica Vladimira Nazora je bila zatvorena za sav promet u vremenu od 3.40 do 8.25 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.“

print