Novosti

U Gradskoj knjižnici Ivančanka Željka Jagetić izložila 25 slika u tehnici akrila na platnu

Srijeda

U ivanečkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici „Gustav Krklec“ otvorena je prva samostalna izložba slika Ivančanke Željke Jagetić naslovljena „Sva lice prirode“.

Na svečanosti otvaranja, okupljenima se uvodno obratila ravnateljica knjižnice Marina Grudenić, a potom se na Željkin rad osvrnula varaždinska umjetnica Suzane Bernat. Pohvalivši Željkin trud u pohađanju umjetničkih tečajeva, naglasila je da njeno stvaralaštvo karakteriziraju motivi prirode i Ivanca, ekspresivni pristup i izrazitiji kolorit.

Vidno uzbuđena, publici se obratila i mlada umjetnica. Zahvalivši na dolasku brojnim posjetiteljima, poručila je kako joj je naročito drago što se svojom izložbom može dokazati upravo svome gradu.

Izložbu je otvorio dogradonačelnik Ivanca Čedomir Bračko te pozvao Željku da nastavi rad na usavršavanju i razvijanju novih likovnih tehnika.

Svečanost otvaranja, koju je vodila knjižničarka Vesna Matišić, održana je u vedroj i neformalnoj atmosferi. Prigodni glazbeni program na svečanosti otvaranja izveli su Benjamin Taourirt i Kristijano Roginek.

Spomenimo također da Željka Jagetić (1982.) živi u Ivancu; diplomirana je socijalna radnica, a radi kao ravnateljica Centra za rehabilitaciju u Varaždinu. U svoje slobodno vrijeme posvećuje se raznih hobijima (planinarenje, joga), a također je i članica KUD-a R. Rajter.

Izložba ostaje otvorena do kraja prosinca, a može se razgledati u radno vrijeme knjižnice.

print