Novosti

Gradonačelnik Milorad Batinić s predstavnicima medija u obilasku gradilišta na području grada Ivanca

Petak

U cilju izvještavanja šire javnosti o projektima koje provodi Grad Ivanec, u petak, 30. rujna, gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicima u pratnji je predstavnika više medija obišao nekoliko najvećih gradilišta na širem gradskom području na kojima se provode radovi na izgradnji društvene i cestovno – komunalne infrastrukture.

Prije svega, obiđeno je gradilište Muzeja planinarstva u Ivancu, u kome se uređuje više od 300 četvornih metara prostora nekadašnje stare škole i novosagrađenog prostora na katu. Trenutačno se obavljaju izolacijski i gipskartonski radovi, a nakon toga slijedi izvođenje raznih obrtničkih radova. Zahvati u ovoj fazi teški su 1,29 milijuna kuna, a radovi trebaju završiti do početka studenog.

U daljnjim fazama muzej će se nadograditi posve novim dijelom, a projekt nastavka gradnje i uređenja Muzeja planinarstva Ivanec u međuvremenu je prijavljen na natječaj Ministarstva kulture za 2017. godinu. Također, projekt je spreman za apliciranje na EU fondove.

U sklopu radnog obilaska terena, obiđena je i Gajeva ulica u Ivancu, u kojoj se izvode radovi na njenom građevinskom proširenju. Ulica se proširuje na šest metara, čime će se ubuduće omogućiti odvijanje prometa u oba smjera. Nogostupi će biti uređeni s obje strane ulice. Riječ je o zahvatu vrijednom 150.000 kuna.

Proširenje odvojka Gajeve od raskrižja s Nazorovom u pravcu Srednje škole važno je zato jer je ona sastavni dio „prstena“  ivanečkih ulica kojima će se ubuduće usmjeriti promet u cilju zatvaranja dijela gradske špice u pješačku zonu.

Budući da je Ivkom d.d. u suradnji s Gradom Ivancem kraju priveo postavljanje pergola u užem gradskom centru, pod koje su u međuvremenu smješteni kontejneri za komunalno smeće i reciklažni otpad, direktor Ivkoma Mladen Stanko novinare je informirao o provedbi toga projekta.

Postavljeno je ukupno 17 jednoobraznih pergola, s ciljem da se kontejneri sa smećem maknu s površina ispred ulaza u zgrade i sklone pod pergole koje su podignute pokraj ili iza zgrada te time doprinese urednijem izgledu gradskog centra. Oko pergola će se zasaditi brzorastuće cvjetne penjačice.

Novinari su obišli i gradilište novog društvenog doma u Kaniži. Objekt površine 110 četvornih metara već je sagrađen i pod krovom, a tijekom sljedećeg tjedna bit će pokriven crijepom. Predsjednik Vijeća MO-a Kaniže Zdravko Križek kaže da je gradnja doma obradovala stanovnike toga kraja, to više što je riječ o dugogodišnjoj želji žitelja Kaniže, koji su za gradnju doma još prije tridesetak godina sami skupili sredstva za otkup površine za budući dom. Usto, ovo mjesto nema baš nikakvih društvenih prostora pa su građani dosad izbore održavali po starim kućama, a sastanke mjesnog odbora po privatnim kućama i klijetima.

Sada će se, najavljuje, sve to promijeniti, to više što će dom raspolagati i s glavnom dvoranom koja će moći primiti i više od 50 ljudi, a to znači da će se u njoj moći okupljati mladež, održavati kulturne predstave i sl. Vrijednost radova je blizu 300.000 kuna, a u cijelosti ih financira Grad Ivanec.

Obiđeno je i veliko gradilište u Margečanu, gdje se izvode radovi na sanaciji velikog klizišta Biškupovec 1 na nerazvrstanoj cesti Margečan – Željeznica. Projekt sanacije dvaju klizišta na toj cesti na natječaj HC-a uspješno je prijavio Grad Ivanec. Zajedno s radovima koje financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preko Hrvatskih cesta te sanacijskim programom koji je izradio Grad Ivanec, ukupna vrijednost ove investicije je preko 420.000 kuna.

print