Novosti

PONOVNO GOMILA ODBAČENA OTPADA U ŠUMI ISPOD SV. DUHA Pozivamo građane da prijave počinitelja(e) ove sramote!

Srijeda

Ponovno hrpa odbačena otpada u šumi ispod Sv. Duha, uz cestu Prigorec-Vitešinec! Plastične vreće prepune kućnog otpada, madrace, gume i gomilu drugog otpada ponovno su nesavjesni i bezobrazni ljudi, gluhi na bezbrojne molbe i pozive da to ne čine, istovarili u šumu, prepustivši da njihovu sramotu – čiste drugi.

Riječ je inače o iznimno strmom i teškom terenu, na koji su se proteklih godina članovi Planinarskog kluba Ivanec već u tri navrata spuštali krajnje oprezno, te s padina, pomoću užeta,izvlačili vreće i vreće odbačena otpada.

Da bi nakon toga, pod okriljem noći, ponovno došli pojedinci te drsko i ironično, ne mareći za trud svojih susjeda i sugrađana, na to isto mjesto ponovno odbacili novi otpad.

Na teren je izašao gradski komunalni redar koji će izvršiti očevid i pokrenuti propisanu zakonsku proceduru, uz posebnu napomenu da počinitelju prijeti iznimno visoka novčana kazna, kakve je komunalno redarstvo dosad već u više navrataizricalo u slučajevima u kojima su počinitelji identificirani.

Molimo sve građane, koji imaju saznanja o tome tko to traktorom ili motokultivatorom u večernjim ili noćnim satima odvozi otpad prema ovome lokalitetu i bezobrazno onečišćava prirodu i obezvređuje trud onih koji su dosad već više putačistili ovaj predio, da to prijavi (može i anonimno) komunalnom redarstvu Grada Ivanca, tel. 404-881 (042).

Stanimo na kraj ovakvoj praksi jer Ivančicu, zbog njene prirode i izvora vode i njihove važnosti u neizvjesnoj budućnosti koju nam nose klimatske promjene, moramo održati čistom, za sve nas!

print