Novosti

Emotivno na odavanju počasti poginulim braniteljima D. Šešetu i I. Cecelji u povodu obljetnice pogibija

Utorak

Draženu Šešetu, pripadniku 2. GBR Grom, koji je poginuo 8. kolovoza 1991. u Gređanima kod Topuskog u dobi od samo 20 godina, jučer je izaslanstvo Grada Ivanca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem odalo počast položivši cvijeće i zapalivši svijeće na njegovu posljednjem počivalištu na groblju Margečan.

Odavanju počasti bila je nazočna i rodbina poginulog, brojni predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec. 

Ujedno je odana i počast Ivici Cecelji iz Završja (s područja Grada Novog Marofa), koji počiva pokraj Šešeta, a koji je poginuo na isti datum četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995.,u završnim akcijama Oluje na karlovačkom bojištu, kao pripadnik novomarofske satnije 104. brigade Hrvatske vojske. Bilo mu je 28 godina. Uz rodbinu I. Cecelje, sjeni poginulog poklonili su se i predstavnici novomarofskih braniteljskih udruga.

Suze same naviru….

Vrlo emotivne riječi svima okupljenima tim je povodom uputio vlč. Alojzije Pakrac, margečanski župnik u odlasku u novu župu.

-Rijetko se događa tako svečana prilika da su dva groba poginulih branitelja okružena s tako puno ljudi koji su im došli odati počast. Teško je govoriti u ovakvim prilikama, čovjek bi htio reći nešto lijepo, ali – suze same naviru. Pozdravljam roditelje i rodbinu poginulih, predstavnike gradskih vlasti, branitelje, i zahvaljujem im što godinama dolaze i sastaju sekako bi se pomolili za naše branitelje te im pokazali da nisu zaboravljeni – naglasio je vlč. Pakrac.

-Uvijek kada idemo na hodočašća, vodim hodočasnike na Mirogoj, obavezno u crkvu Krista Kralja, zatim na grob Dražena Petrovića, našeg košarkaškog Mozarta te obavezno, u Aleju hrvatskih branitelja. A tamo čovjek, čitajući nadgrobne natpise, može samo stati i plakati. Hvala Bogu za našu prelijepu domovinu, za koju su mnogi branitelji položili svoje živote – naglasio je, među ostalim, vlč. Pakrac.

Njegove riječi su nizom domoljubnih i rodoljubnih pjesama uljepšala oba župska zbor – Zbor župe sv. Margarete pod vodstvom Ivana Habuneka te župski zbor mladih.

Nakon komemoracije na groblju, vlč. Pakrac je u župnoj crkvi u Margečanu predvodio misu za poginule branitelje. 

U skladu s višegodišnjom tradicijom, druženje svih okupljenih nakon toga je nastavljeno kod klijeti hrvatskog branitelja Vladimira Lackovića.

print