Novosti

JAVNO SAVJETOVANJE Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu

Petak

Od danas se u javnom savjetovanju nalazi Program dodjele bespovratnih potpora grada Ivanca u turizmu.

Kao što je i bilo najavljeno, Grad Ivanec je u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. razradio cjelovit program koji je usmjeren poticanju turističke konkurentnosti te povećanjuprepoznatljivosti ivanečkoga kraja kao autentične turističke destinacije.

Glavni ciljevi koji se planiraju ostvariti Programom potpora grada Ivanca u turizmu jesu: kontinuirani razvoj brenda grada Ivanca kao Planinarskog grada, povećanje smještajnih kapaciteta za ciljane skupine na području grada Ivanca, povećanje broja noćenja i dolazaka gostiju i turističke konkurentnosti ivanečkoga kraja, zatim, unapređenje turističke kvalitete usluge i sadržaja turističkog proizvoda, očuvanje i promocija autohtonih lokalnih poljoprivrednih proizvoda, poticanje privatnog poduzetništva u turizmu, te povezivanje postojećih i novih pružatelja usluga u lanac dodane vrijednosti usluge u turizmu kao i  povećanje broja pružatelja turističkih usluga.

Programom se za korisnike predviđaju tri vrste potpora: financijske potpore, potpore za administrativne, savjetodavne i edukacijske usluge te potpore za promidžbu i marketing.

S obzirom na to da će ovaj dokument idućih 30 dana biti na javnom savjetovanju, pozivamo sve zainteresirane da se u raspravu uključe sa svojim primjedbama i prijedlozima.

Program će od ponedjeljaka, 31. svibnja, biti dostupan za pregled i komentiranje i poslovnoj zajednici i to preko Poslovnog kluba Online. Također, preko Kluba će se, paralelno s Programom, objaviti i Nacrt Vodiča  Rent a kliet.

Napominjemo da Poslovni klub Online omogućava brzu dvosmjernu komunikaciju, jer na dostavljene  prijedloge poduzetnika platforma omogućava direktan javni i brzi odgovor nadležne osobe, odnosno gradonačelnika ili zaposlenika Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec. 

Program i obrazac za savjetovanje dostupni su na web stranici Grada Ivanca, rubrika Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, poveznica https://ivanec.hr/54-savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu

 

Foto: Evina kuća, Lančić-Knapić

print