Novosti

Počeli radovi na proširenju županijske ceste u naselju Osečka, radove financiraju ŽUC i Grad Ivanec

Četvrtak

Grad Ivanec i ŽUC nastavljaju radove na cestama na području grada Ivanca kojima upravlja Varaždinska županija, odnosno ŽUC. 

Nakon nedavnog početka radova na gradnji nogostupa i uređenju pješačkog prijelaza uz županijsku cestu u Radovanu, danas su započeli i najavljeni radovi na proširenju još jedne županijske cestovne dionice. 

Riječ je o lokalnoj cesti 25114 u naselju Osečka, od raskrižja sa županijskom cestom 2105, u duljini oko 120 metara, gdje će se zacijeviti dio odvodnih jaraka, urediti oborinska odvodnja te na toj kritičnoj dionici proširiti prometnica. Na njoj je, osobito zimi, dolazilo do problema jer nije bilo mogućnosti mimoilaženja vozila, a zbog sve većeg prometa sigurnosni problemi bili su sve veći.

Ovaj projekt zajednički financiraju ŽUC i Grad Ivanec u omjeru 75%-25%, a vrijednost radova na ovoj dionici iznosi oko 234.000 kuna.

Po istom modelu se provode se i financiraju radovi u Radovanu.

Ukupna ulaganja Grada Ivanca i ŽUC-a u poboljšanje prometne infrastrukture u ovoj fazi iznose oko 323.000 kuna.

Na jednak način, poručuje gradonačelnik M. Batinić, ove i u predstojećim godinama rješavat će se i druge kritične županijske cestovne dionice na području grada Ivanca. 

Ovime se nastavlja realizirati dogovor gradonačelnika Batinića i župana Čačića koji su se sporazumjeli da će, u cilju modernizacije i povećanja sigurnosti prometa na sadašnjim lošim županijskim cestovnim dionicama, za radove na njima osigurati milijun kuna na godinu, u iznosu 50:50.

print