Novosti

Velik odaziv građana grada Ivanca prikupljanju pomoći za razorena naselja Petrinje i okolice

Srijeda

Cijeli Ivanec i okolna naselja danas su na nogama; građani su se odazvali pozivu udruga za prikupljanjem pomoći razorenim naseljima Sisačko-moslavačke županije te široka srca daruju koliko mogu.

Na sabirna mjesta donose hranu, higijenske potrepštine, zaštitna sredstva, deke, sve ono što može pomoći ljudima koji su u razornom potresu ostali bez ičega.

Uz više humanitarnih akcija koje su u Ivancu, Margečanu i drugdje odmah organizirale brojne udruge (među većima je bila akcija Moto kluba Jal koji je u Petrinju već odvezao 4 kombija robe), na špici je održana akcija koju je inicirao UKS Stažnjevec, a u koju su se uključile sve sportsko-rekreacijske i druge civilne udruge te građani, a koja je provedena u koordinaciji Grada Ivanca, Stožera CZ i Gradskog društva Crvenog križa.

Prema najnovijim informacijama, prikupljeno je pet kombija hrane, higijenske i druge robe koja odmah nakon podneva kreće prema petrinjskim selima.

Akciji su se odazvala i ivanečka poduzeća koja stradalom području šalju raznu robu, građevinski materijal itd. Ovo su prve vijesti, o svemu nastavljamo detaljno izvještavati.

print