Novosti

DAN POBJEDE Proslava 25. obljetnice Oluje u organizaciji UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec

Srijeda

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ivancu su, u suradnji sa župom Ivanec i Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje, organizirali i UDVDR i  HVIDR-a Ivanec.

Nakon što su se njihova izaslanstva najprije pridružila službenim gradskim svečanostima kojima je odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, obilježavanje važnih dana iz recentne hrvatske povijesti nastavljeno je misom u župnoj crkvi koju su predvodili ivanečki i bednjanski župnik vlč. Kristijan Stojko i vlč. Neven Blažon.

Nakon mise su članovi Pčelarske udruge Čmalico građanima darovali oko 150 mednih bočica te ih usput upoznali sa svojim radom i počastili ih napicima od meda.

U nazočnosti 70-ak gostiju i domaćina, među kojima su bili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, pripadnici postrojbi koje su sudjelovali u Oluji te branile Hrvatsku širom domovinskih bojišnica kao i članovi pojedinih ivanečkih udruga civilnog društva, održano je i prigodno druženje u Ribičkom domu Ivanec.

Tom su prilikom nazočne pozdravili Željko Đurin, zamjenik predsjednika UDVDR-a Ivanec, predsjednik Udruge pčelara Čmalico Danijel Godinić te vlč. N. Blažon, a nakon toga druženje je nastavljeno u neformalnom tonu, uz evociranje sjećanja na Oluju i Domovinski rat, ali i uz razgovor o raznim drugim temama.

Svečanost su poduprli Poslovna zona Ivanec d.o.o. i IVKOM Ivanec.

print