Novosti

INVESTICIJA VRIJEDNA MILIJUN EURA Otvoren Trgovački centar MIPCRO u Ivancu!

Petak

Građani Ivanca i okolnih gradova i općina jučer su se u velikom broju odazvali otvorenju prvog shopping centra u Ivancu (uz obilaznicu, kod Lidla) koji posluje pod nazivom Trgovački centar MIPCRO.

Kao što i priliči svečanim situacijama poput ove, otvaranje novog centra, u čiju je rekonstrukciju, adaptaciju, dogradnju i uređenje uloženo oko milijun eura, proslavljeno je prigodnom ponudom za sve posjetitelje, kupce te goste i uzvanike.

S vidljivim ponosom njih su jučer dočekali predstavnici poslovodstva Graditeljskog poduzeća MIPCRO – koji je investitor ovoga projekta - te ih poveli u obilazak Trgovačkog centra koji se prostire na ukupno 3.100 m2!

Trgovački centar uređen je u nekadašnjoj VIS-ovoj proizvodnoj hali (građenoj 1960. godine), koja je godinama stajala zapuštena i samo dijelom bila iskorištena, a koju je MIPCRO temeljito rekonstruirao i preuredio je u trgovački centar za poznate poslovne partnere.

Jučer su tako kupcima svoja vrata otvorile trgovine Pepco (600 m2), BIPA (400 m2) i Cafe bar Bueno (100 m2), a stiže i trgovina Tedi.

- Prodajni prostori prostiru se na 1.900 m2, dok ostatak prostora od oko 1.200 m2 koristimo za vlastite potrebe. Također, ispred trgovačkog centra sagradili smo parkiralište s 85 parkirnih mjesta, pri čemu je za potrebe uređenja parkirališta od Grada Ivanca otkupljeno dodatnih 1.700 m2 zemljišta. Prema trgovačkom centru je uređen prometni ulaz s obilaznice, a naš je centar pješačkom stazom povezan s Lidlom. Parkiralište je i hortikulturno uređeno – istaknuli su prilikom našeg posjeta Trgovačkom centru prokurist Slavko Kišiček i voditelj tehničke komercijale Filip Kišiček.

Posebne zasluge za odličnu organizaciju i pravodobnu izvedbu ovog velikog projekta idu njegovu voditelju Zdravku Rogini te voditelju gradilišta Hrvoju Baniću.

Ono što još predstoji jest gradnja punionice električnih vozila snage 100 kW DC + 22 kW AC, za koju domaćini ponosno ističu da će biti treća najjača u cijeloj Hrvatskoj, a taj projekt realiziraju u suradnji s ITAS – Prvomajskom i slovenskim poduzećem IMPLERA.

U pratnji domaćina, Trgovački centar MIPCRO obišao je i gradonačelnik Milorad Batinić te tom prilikom istaknuo veliko zadovoljstvo realizacijom ove investicije koja predstavlja klasično brownfield ulaganje (reaktiviranje starih, zapuštenih hala u proizvodne, uslužne i druge svrhe).

- Ono što me naročito veseli jest podatak da će u novom centru biti zaposleno 35 radnika – istaknuo je Batinić te domaćinima čestitao na realizaciji ovog doista respektabilnog projekta.

 No, to nije sve. MIPCRO na već uređenom gradilištu pokraj svoje upravne zgrade već obavlja pripreme za novu investiciju – gradnju nove hale za vlastite potrebe. Kako doznajemo, površina će joj biti 1.200 m2, a koštat će oko 4 milijuna kuna.

Navedenim brownfiled i greenfield investicijama, vrijednim ukupno blizu 2 milijuna eura (čemu treba pribrojiti i gradnju novih stambenih zgrada u stambenoj zoni nasuprot Superkonzuma), Graditeljsko poduzeće MIPCRO preraslo je među najveće investitore na području grada Ivanca.

print