Novosti

Od utorka ponovno radi Gradska knjižnica Ivanec: Željene knjige možete naručiti i elektroničkim putem

Ponedjeljak

Temeljem Odluke Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarske i društvene djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID - 19, Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec otvorit će se za korisnike u utorak, 28. travnja.

Radno vrijeme za korisnike bit će ponedjeljkom i četvrtkom od 13 do 17 te utorkom, srijedom i petkom od 9 do 14 sati.

Knjižnica će biti otvorena samo za posudbu i povrat građe, bez mogućnosti korištenja Dječjeg odjela, čitaonice i računala za korisnike. Do daljnjega su otkazana sva kulturna događanja i radionice za djecu.

Prema uputama i smjernicama Nacionalne knjižnice, korisnici se tijekom boravka u Knjižnici moraju pridržavati propisanih higijenskih i sigurnosnih mjera:

  • prije ulaska u Knjižnicu obavezno je dezinficirati ruke sredstvom koje je stavljeno na vidljivo mjesto na ulazu
  • držati propisani razmak od 2 metra
  • korisnicima neće biti dopušteno kretanje po knjižnici i pretraživanje polica
  • knjige se mogu vratiti u trezor za vraćanje knjiga ili na kolica koja će služiti za prijenos vraćene građe u karantenu za knjige, gdje vraćene knjige moraju odležati najmanje 72 sata prije nego mogu biti vraćene na police i spremne za posudbu

Kako bi se osigurali što bolji uvjeti, mole se svi korisnici da se što kraće zadržavaju u prostoru knjižnice.

Knjižnica pruža i mogućnost brže usluge na način da se željena građa naruči putem maila: [email protected], ili na tel. 042/782-165, a može i preko društvenih mreža.

Zakasnine se neće obračunavati.

Svi korisnici pozvani su da sve daljnje obavijesti prate na mrežnim stranicama Knjižnice i na profilima Knjižnice na društvenim mrežama.

print