Novosti

GRADSKO VIJEĆE Grad Ivanec preuzeo plaćanje cijene usluge odvoza otpada za poduzetnike kojima je zabranjen rad

Srijeda

Gradsko vijeće Ivanca na svojoj je današnjoj, 34. sjednici održanoj elektroničkim putem, jednoglasno donijelo Odluku kojom se svi poduzetnici i obrtnici, kojima je obavljanje djelatnosti u aktualnoj epidemijskoj situaciji zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, oslobođaju plaćanja cijene javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

S obzirom na to da Zakon o održivom gospodarenju otpadom i Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom ne predviđaju mogućnost da se ugovorenim korisnicima ne ispostavi račun za javnu uslugu, a da ih plaćanja cijene usluge ne može osloboditi Ivkom d.d. kao davatelj usluge, već o tome odluku mora donijeti predstavničko tijelo grada, Gradsko vijeće odlučilo je navedene poduzetnike i obrtnike osloboditi plaćanja cijene javne usluge.

Slijedom zakonskih odredbu, Grad je preuzeo i obvezu njena plaćanja, što znači da će se za navedene korisnike cijena javne usluge namiriti iz sredstava proračuna Grada Ivanca.

To je ujedno nova mjera kojom će Grad najpogođenijoj skupini poduzetnika dodatno ublažiti štete koje trpe zbog toga što im je obavljanje djelatnosti privremeno zabranjeno.

Slijedom takve odluke, Vijeće je ujedno donijelo dopunjenu Odluku o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada.

print