Novosti

POTRES Područje grada Ivanca bez oštećenja na objektima i na infrastrukturi

Nedjelja

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Grada Ivanca, potres koji je u 6.23 sati snažno zatresao i cijelo ivanečko područje, a nakon kojeg je uslijedilo još nekoliko manjih podrhtavanja tla, u našemu kraju nije rezultirao vidljivijim oštećenjima.

Oštećenja nisu evidentirana na zgradama i na privatnim kućama kao ni na javnoj infrastrukturi, a isto je i na cijelom području Varaždinske županije.

Unatoč strahu i nelagodi, panike nije bilo; građani su ostali u svojim kućama te putem medija prate informacije, izvješća i upute iz nacionalnog kriznog stožera.

U nezapamćenoj situaciji s kojom se susrela naša zemlja, a koju je u epidemiološkoj situaciji pogodio i potres, s najvećim posljedicama i štetama u hrvatskoj prijestolnici, gradonačelnik Milorad Batinić apelira na sve građane da ostanu mirni i pribrani.

Nadamo se i vjerujemo da je potres iza nas, a primarna fronta i dalje je sprečavanje širenja zaraze pa se stoga mole građani  da se i dalje drže svih pravila, preporuka i naloga.

Dakle, građani, ostanite kod kuće i poštujte sva pravila samozaštite i zaštite drugih, a o kojima svi mediji intenzivno izvještavaju proteklih dana.

print