Novosti

TURISTIČKI MEDALJON Na Žganom vinu uređeno odmorište za planinare i izletnike

Četvrtak

Svi planinari, izletnici i drugi namjernici koji se upućuju prema vrhu Ivančice odsad mogu predahnuti na novouređenom odmorištu na Žganom vinu, na kome su postavljeni masivni drveni stolovi i klupe.

Ovaj lijepi projekt realizirala je Turistička zajednica grada Ivanca.

Novouređeno planinarsko odmorište odmah nakon završetka radova obišao je gradonačelnik M. Batinić sa suradnicima, a njih je na Žganom vinu s realizacijom projekta upoznao voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš.

- Želja je bila da na Žganom vinu uredimo odmorište koje će se uklopiti u planinski krajolik i biti lako dostupno ne samo planinarima i ostalim izletnicima, već i osobama s invaliditetom. Tu će posjetitelji moći sjesti, odložiti stvari i predahnuti te pročitati zanimljiv informativni tekst o Ivančici na  interpretacijskoj ploči postavljenoj tik do odmorišta – istaknuo je Jagetić Daraboš.

Uz odmorište je podignut potporni zid, a uređena je i solidna podloga na koju su smješteni masivni stolovi i klupe izrađeni od borovca te premazani posebnim sredstvom kao zaštitom od atmosferskih prilika.

Pokraj odmorišta nalazi se i velika interpretacijska ploča o Ivančici na kojoj su posjetiteljima dostupne zanimljive informacije o njenoj flori i fauni, prirodnim ljepotama te o turističkim atrakcijama i destinacijama na i podno Ivančice.

Izvođenje radova financirano je iz 50.000 kuna bespovratne potpore od Hrvatske turističke zajednice (iz javnog poziva Potpore TZ-ima za programe na turistički nerazvijenim područjima u 2019.), dio novca osiguran je iz proračuna Grada Ivanca te iz vlastitih sredstava TZ-a.

Posebna zahvalnost upućena je Ivkomu d.d., koji je izveo sve radove te voditelju radova Davoru Galiću.

Gradonačelnik je TZ-u i B. J. Darabošu uputio čestitke na realizaciji ovog projekta, a nakon toga se razgovaralo i o mogućnosti podizanja nadstrešnice te o daljnjem uređenju okoliša.

U sklopu ovog projekta postavit će se još tri klupe i to kod lokacije bivšeg mlina Josipa Čakleca te na Sv. Duhu i na Gradišću.

print