Novosti

Ministar Štromar i predstavnici Grada Ivanca obišli radove na završnom asfaltiranju Ulice Lj. Gaja

Ponedjeljak

U sklopu svog boravka u Ivancu, ministar graditeljstva Predrag Štromar s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i suradnicima iz gradskih službi obišao je i Ulicu Ljudevita Gaja u Ivancu, na koju je danas položen fini sloj asfalta.

Ova investicija vrijedna je 685.000 kuna, a svotom od 391.600 kuna sufinancira je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Tijekom rekonstrukcijskih radova koji su otvoreni početkom rujna, ulica je proširena, djelomično je rekonstruirano raskrižje Gajeva-Nazorova i položena oborinska odvodnja.

Temeljem riješenih imovinsko-pravnih odnosa sa sjeverne strane, uklonjena je živica, čime je omogućeno proširenje ulice. 

S te su strane sagrađeni nova ograda i novi nogostup, tako da ovaj dio Gajeve sada ima obostrani nogostup, a samim tim je uvelike povećana sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece. Kako bi se sigurnost na ovoj dionici dodatno povećala, u tijeku je i pojačano osvjetljivanje pješačkih prijelaza na raskrižju Nazorova Gajeva i Gajeva-Šabanova.

Ovom modernizacijom Gajeva je pretvorena u suvremenu gradsku prometnicu koja je dio „prstena“ kojim će se odvijati glavnina promet kroz grad nakon zatvaranja za promet dijela gradske špice i njena prerastanja u pješačku zonu.

Ministar Štromar izrazio je zadovoljstvo ovim radovima i načinom na koji su usmjerena potporna sredstva te najavio da resorno ministarstvo uskoro objavljuje novi natječaj za komunalne radove.

print