Novosti

GRADSKE USTANOVE Mališani Dječjeg vrtića Ivančice mnoštvom aktivnosti obilježavaju Dječji tjedan

Ponedjeljak

„Ljubav djeci prije svega“ – moto je kojim su mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice sa svojim odgojiteljicama i odgojiteljima cijelim mnoštvom poučnih i zabavnih aktivnosti počeli obilježavati ovogodišnji Dječji tjedan.

Aktivnosti su počele u petak, kada su se maleni iz dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu zajedno poigrali, a nakon toga u ivanečkom Kinu pogledali crtić „Tajni život ljubimaca“, koji im je poklonio Grad Ivanec.

Zabava i veselje nastavljeni su i danas likovnim radionicama u vrtićkom dvorištu, gdje su se djeca ogledala u slikanju i crtanju različitim tehnikama, a nakon toga priredila izložbu svojih radova. 

Održan je i glazbeno-plesni show „Hajde da ludujemo“, pri čemu se maleni nisu libili zaplesati i zapjevati. 

Aktivnosti u Dječjem tjednu nastavljaju se u srijedu, pedagoškom akcijom „Policajac – moj prijatelj“, koja će se održati u suradnji s Policijskom postajom Ivanec. 

Tom će prilikom policajci, na djeci primjeren način, govoriti o tome kako se pravilno ponašati u prometu i kako se sigurno kretati ulicom, a izvest će i simulaciju sigurnog kretanja na improviziranoj cesti. 

Ono što će djecu sigurno zainteresirati jest policijski vozni park i oprema, koja redovito pobuđuje znatiželju klinaca.

U četvrtak, 10. listopada, odgojne skupine Cvjetići, Kockice, Leptirići i Zvjezdice idu na izlet u Lužan Biškupečki, gdje ih na jednom OPG-u očekuje program koji obuhvaća obilazak farme i raznih domaćih životinja, a nakon toga zabava uz radionice modeliranja glinom i sportske radionice.

I ostale odgojne skupine imaju svoj program: uz izradu tzv. zastava prijateljstva, skupina Sovice će se u Gradskoj knjižnici upoznati sa svijetom slikovnica, Ježići će otiscima dlanova izraditi Srce prijateljstva, a Tratinčice - Drvo prijateljstva, dok će Jagodice i Točkice imati druženje s roditeljima u vrtićkom dvorištu i na Pokojcu.

Dječji tjedan završit će u petak, 11. listopada, lutkarskom predstavom Zdravoljupci, koju za svoje malene priređuju vrtićke tete.

print