Novosti

NOVA INVESTICIJA U Ivancu se gradi novi dom za starije i nemoćne kapaciteta 30 osoba

Srijeda

U objektu u ivanečkoj Rajterovoj ulici (tzv. stari mlin), koji je napušten stajao od 2006. godine, u tijeku je nova investicija. 

Nakon što je od vlasnika kupio zgradu površine 800 m2, mladi poduzetnik Tomislav Križnjak iz Družbinca (Petrijanec), krenuo je s opsežnim građevinskim i obrtničkim radovima na njenu preuređenju u dom za stare i nemoćne osobe. 

-Između par raspoloživih opcija koje su mi se nudile na tržištu, odlučio sam se baš za ovaj objekt. I to ne samo zbog financija, već i zato što na širem ivanečkom području manjka kapaciteta za smještaj starih osoba – ističe Križnjak, po struci viši medicinski tehničar. 

Djelatnost vezana uz njegu starih nije mu nepoznata budući da već vodi Dom sv. Rozalije u Družbincu, koji je u vlasništvu njegove obitelji pa tako domom u Ivancu širi obiteljski posao.

Dom će primiti 30 korisnika, uključujući polupokretne i nepokretne osobe. 

Raspolagat će s pet većih soba u prizemlji i osam soba na katu.

Svaka je opremljena sanitarnim čvorom i kupaonicom, a na oba kata već su uređeni prostrani i svijetli dnevni boravci. 

-Ulaganja u građevinski dio iznose oko 1,7 milijuna kuna, pri čemu sam dio sredstava osigurao kreditom. Ovoj svoti treba dodati i troškove opremanja. Objekt će raspolagati i natkrivenom terasom, parkićem i parkiralištem, a cijeli će kompleks biti ograđen. U novom domu posla će naći 7 novih radnika. – kaže Križnjak te ističe zadovoljstvo što je lokacija doma na iznimno lijepom mjestu – pokraj Bistrice, s pogledom na Ivančicu, Sv. Duh, Ivanec, okolne vinograde…

Sve građevinske i obrtničke radove te opremanje planira dovršiti do kraja ove godine, a bude li sve teklo planiranim tempom, novi dom prve korisnike mogao bi primiti već početkom 2020.

Spomenimo i jedan zanimljiv povijesni detalj. Dom za stare i nemoćne podignut je na temeljima nekadašnjeg Kukuljevićevog – Rajterovog mlina koji je svojim radom prestao 1940. godine.

print