Novosti

GRAD IVANEC Otvoreni su radovi na uređenju autobusnih stajališta i postavljanju nadstrešnica

Četvrtak

Grad Ivanec otvorio je radove na uređenju autobusnih stajališta i postavljanju nadstrešnica u par naselja.

Temeljem provedene javne nabave, Grad ih je povjerio tvrtki Iskopi MS iz Vuglovca. Vrijednost ugovorenih radova je gotovo 180.000 kuna.

Na autobusnom stajalištu u Lovrečanu proteklih je dana izbetonirana ploča kao podloga za postavljanje autobusne nadstrešnice, a uređena je i ograda.

Slijede radovi na Ribić Bregu, gdje će se autobusno stajalište izgraditi na površini uz županijsku cestu, koju je Grad Ivanec otkupio od privatnog vlasnika, čime su se stekli uvjeti za izgradnju standardnog autobusnog stajališta.

Inače, uređenje autobusnog stajališta na Ribić Bregu godinama se nije uspijevalo realizirati zato jer građani – vlasnici parcela Gradu nisu željeli ni prodati, a ni ustupiti potrebno zemljište.

Alternativa je bilo obilježavanje stajališta oznakama na kolniku, za što je Grad u međuvremenu dobio i suglasnost MUP-a.

No, kako su imovinsko-pravni odnosi u međuvremenu ipak riješeni, stajalište će se urediti u punom profilu, a time će se uvelike podići sigurnost svih putnika, a naročito školske djece.

Budući da je otkupljeno oko 400 m2 zemljišta, bit će dovoljno mjesta i za uređenje dječjeg igrališta. Ono će se u Ribić Bregu graditi iduće godine.

print