Novosti

U petak, 1. veljače, dođite na Noć muzeja u Muzeju planinarstva Ivanec!

Četvrtak

Nakon sjajnog odaziva građana prošlogodišnjoj Noći muzeja, kada se muzejskoj „obitelji“ iz cijele Hrvatske u toj manifestaciji prvi put pridružio i Muzej planinarstva Ivanec, naš gradski muzej i ove će godine biti dio kulturnih događanja koja će se u cijeloj zemlju odvijati u večernjim satima u petak, 1. veljače.

Riječ je o manifestaciji koja se na nacionalnoj razini održava pod „kapom“ krovne muzejske institucije, Hrvatskog muzejskog društva, a kojoj je svoje sudjelovanje službeno prijavio i ivanečki Muzej.

Za taj dan organizatori priređuju atraktivan program pa stoga već sada pozivamo sve građane, a naročito mlade i djecu, da te večeri svrate u muzej, prisustvuju službenom programu, razgledaju prateću izložbu te da se potom nastave družiti u jedinstvenom ambijentu ispred muzeja.

Tema ovogodišnje Noći muzeja jest „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ za što će biti vezan i dio službenog programa koji će u muzejskim prostorima početi u 19.30 sati.

Za tu priliku priprema se atraktivan program koji je, naravno, tematski vezan uz planinu svih planina, ali i uz dogodovštine na Ivonjščici i spodi Ivonjščice, a o čemu ćete više čuti u samom programu.

Program će pratiti i bogata izložba stare i nove planinarske fotografije, planinarske opreme i suvenira koje je za tu priliku na raspolaganje stavilo desetak ivanečkih planinara i kolekcionara.

Dakle, u petak, 1. veljače, pozivamo sve građane da dođu u Muzej planinarstva koji će toga dana za sve posjetitelje ostati otvoren do ponoći.

I svakako, nadamo se da će toga dana i vrijeme poslužiti te ispred muzeja omogućiti druženje svih posjetitelja uz planinarsko ognjište i delicije nekadašnje ivanečke kuhinje.

Dobro nam došli!

print