Novosti

Počinje EU projekt edukacije građana o gospodarenju otpadom: Prva tribina za građane Ivanca u četvrtak, 25. X.

Ponedjeljak

 

Javnom tribinom o tome kako pravilno odvajati otpad u kućanstvu, na koji su pozvani svi građani mjesnih odbora Ivanec I, II, III i IV, u četvrtak, 25. listopada, i službeno počinje EU projekt edukacije građana o novom sustavu gospodarenja otpadom na području grada Ivanca.

Tribina za stanovnike Ivanca počinje u amfiteatru Srednje škole u 18 sati, a održat će je dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović u suradnji s predstavnicima Ivkoma d.d. i Grada Ivanca.
Građani su pozvani da se na tribinu odazovu u što većem broju kako bi iz prve ruke dobili niz korisnih i praktičnih informacija o svemu što ih zanima u vezi s tom tematikom.

Na tribini će se govoriti o sprečavanju nastanka otpada, o odvojenom prikupljanju otpada i ponovnoj uporabi predmeta te o kompostiranju, a nakon službenog dijela građani će moći postavljati i konkretna pitanja.

Nakon Ivanca, edukacije će se održati i za stanovnike svih ostalih mjesnih odbora po rasporedu koji ćemo naknadno objaviti.

Uz javne tribine za građane svih 30 mjesnih odbora, bit će proveden i cijeli niz drugih aktivnosti kojima je cilj informirati i educirati cjelokupno stanovništvo o tome kako pravilno odvajati otpad.

Uz specijalizirane radijske i TV emisije i spotove te podjelu edukativnih letaka i brošura (na javnim tribinama te uz Ivanečke novine), bit će priređene i posebne tematske poučne predstave za mališane i djecu, prilagođene njihovoj dobi.

Da bi se informiranje moglo provesti što bolje, Grad je ovaj projekt prijavio na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Projekt je pozitivno ocijenjen pa je ministarstvo Gradu Ivancu za njegovu provedbu odobrilo 285.143,44 kuna koja stižu iz EU Kohezijskog fonda.

Projekt je vrijedan ukupno 335.462,88 kuna, s time da se 85% pokriva iz EU fondova, dok ostatak od 15% ili 50.319,44 kuna financira Grad Ivanec.

print