Novosti

DJEČJI TJEDAN Gradonačelnik M. Batinić primio predstavnike Vijeća učenika OŠ Ivanec

Utorak

U povodu Dječjeg tjedna, gradonačelnik Milorad Batinić u Gradskoj je vijećnici primio predstavnike Vijeća učenika ivanečke OŠ I. K. Sakcinskog i školsku pedagoginju Vesnu Vitez. 

Izaslanstvo 7. i 8. razreda u sastavu Lorena Rogina, Simon Kušter, Saška Brežnjak i Nika Šambar gradonačelnika je informiralo o problemu koji muči đake putnike, a to je loš put od autobusnog stajališta do škole (kroz zapušten park s grbavim stazama) te iznijelo svoje prijedloge kako taj put urediti i poboljšati. 

U opsežnom razgovoru gradonačelnik je učenicima pojasnio problematiku vezanu uz vlasničke odnose nad parkom s nekadašnjim poligonom (koji nije u vlasništvu Grada Ivanca) te ih informirao o planovima Grada koji se odnose na uređenje skate i biciklističkog parka na površini ispod Dječjeg vrtića Ivančice, a u čijem bi se sklopu uredio i ovaj park. 

Time bi se  dobila skladna cjelina za sport i rekreaciju namijenjena svim građanima, a posebno djeci i mladima.

Nadalje, dogovoreno je da će se Grad Ivanec uključiti i na svaki način podržati školski Volonterski klub Iksići koji provodi humanitarnu i ekološku akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova. 

Ukratko, učenici skupljaju čepove i isporučuju ih jednoj udruzi koja ih potom prodaje, a ostvaren prihod ulaže se u sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje malignih i drugih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a. 

U tom kontekstu dogovoreno je da će Grad ovoj akciji dati svu tehničku i logističku potporu, a sve u cilju kako bi se što veći broj građana uključio u kampanju.

print