Novosti

Završena sanacija klizišta u MO-u Gačice financirana s 430.000 kuna potpore Ministarstva graditeljstva

Utorak

Veliki građevinski zahvati koji su tijekom ljetnih mjeseci pretvorili ivanečko područje u veliko gradilište s dolaskom rujanskih dana ušli su u završnu fazu.

Između ostalog, završili su radovi na sanaciji velikog klizišta u Mjesnom odboru Gačice (zaseok Kuštri) koji su u kompletnom iznosu od 430.000 kuna financirani bespovratnim sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Riječ je o klizištu koje je u proljeće ove godine opasno ugrozilo prometnicu koja vodi do sela i koja je mještanima jedini kontakt sa svijetom, i to u tolikoj mjeri da je bilo samo pitanje vremena kad će „potonuti“ i potpuno propasti.

Grad Ivanec je sredstva za sanaciju osigurao uspješnom prijavom na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Sanacijske radove obavila je Niskogradnja Veselnik iz Cestice.

- Sanacija je provedena vrlo kvalitetno, vjerujem da će i mještani biti zadovoljni. Izvedena je drenaža i izgrađena oborinska odvodnja, a nakon zemljanih i sanacijskih radova cesta je asfaltirana, uređene su bankine i kontaktne površine iznad i ispod prometnice – izjavio je  gradonačelnik Milorad Batinić koji je proteklih dana s pročelnikom za komunal Stankom Rožmanom i timom suradnika iz gradske uprave obišao više gradskih gradilišta.

Što se tiče ostalih klizišta (starih, ali i više novih, koja su se aktivirala proljetos), Grad Ivanec ima spremnih pet sanacijskih projekata koje će za dodjelu potpornih sredstava kandidirati odmah nakon što resorna ministarstva raspišu javne natječaje.

print