Novosti

Grad Ivanec: Počelo prikupljanje podataka za isplatu 700 kn potpora za opremanje prvašića

Ponedjeljak

Grad Ivanec poziva sve roditelje prvašića da u gradsku upravu (Gradska vijećnica, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, prijemni šalter u prizemlju) dostave podatke temeljem kojih će im na njihove račune moći isplatiti 700 kuna potpore za opremanje djece uoči polaska u školu.

Gradskim službama potrebno je dostaviti potvrdu škole o upisu djeteta u prvi razred, presliku osobne iskaznice jednog od roditelja (kao dokaz o prebivalištu) te presliku tekućeg/zaštićenog računa.

Riječ je o novoj potpori koju Grad Ivanec ove godine isplaćuje prvi put, sa željom da roditeljima najmlađih đaka ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu na način da im pomogne u nabavi školskih torbi, pribora, bilježnica i sl.

Prema podacima dostavljenim od strane škola, bit će isplaćeno 90 potpora za prvašiće iz Osnovne škole Ivanec i njenih područnih škola, 21 potpora za učenike iz Osnovne škole Radovan i područnih škola, a pravo na potporu imaju i prvašići s prebivalištem na području grada Ivanca, a koji pohađaju škole na području susjednih JLS-ova, točnije u Žarovnici i Tužnom.

print