Novosti

Grad Ivanec i Colas d.d.: Potpisana tri ugovora o realizaciji projekata vrijednih 9,2 mil. kuna!

Utorak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i predsjednik Uprave Colasa Hrvatska d.d. Varaždin Siniša Košćak danas su na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici potpisali ugovore o realizaciji triju kapitalnih projekata na području grada Ivanca vrijednih 9,2 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima za izvođenje radova koji su temeljem provedenog postupka javne nabave povjereni Colasu d.d., a koji je na svim natječajima bio najprihvatljiviji ponuditelj.

- Ovo je prvi put da Grad Ivanec u jednom danu potpisuje tri ugovora ovako visoke vrijednosti – naglasio je u uvodnoj riječi gradonačelnik Batinić.

Najvredniji među njima jest rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Prigorcu i izgradnja parkirališta na Rapikovcu „teška“ ukupno 4,14 milijuna kuna. Od toga je 3,65 milijuna kuna Grad povukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, temeljem projekta kandidiranog na Mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, za operaciju „Ulaganje u gradnju nerazvrstanih cesta“, dok ostalo Grad financira iz proračunskih sredstava.

Sagradit će se kilometar asfaltirane prometnice (do Izletišta Jarki), dok će ostatak od 1.700 metara prema izvoru Šumi biti uređen kao kvalitetna makadamska cesta.

Najveće izmjene doživjet će postojeće parkiralište na Rapikovcu. Ono će proširiti i na njemu urediti 50 parkirnih mjesta. Još 15 mjesta bit će uređeno u pojasu ceste, čime će se zadovoljiti potrebe za parkiranjem sve većeg broja izletnika na Ivančicu.

Za njih će se urediti i dodatne površine na koje će se smjestiti urbana oprema (klupe i sl.).

Drugi projekt koji će izvoditi Colas jest rekonstrukcija raskrižja državne ceste D35 (obilaznica – Ulica I. G. Kovačića) i Preradovićeve ulice u kružno raskrižje – rotor.

Ovaj projekt vrijedan je 2,69 milijuna kuna, a sa 70 posto financira ga MUP Hrvatske i to temeljem uspješnog kandidiranja Grada Ivanca na javni poziv MUP-a za dostavu projekata sanacije opasnih mjesta (iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu).

Ovim projektom u velikoj će se mjeri riješiti sigurnosni problem prometa na ivanečkoj obilaznici, točnije, silazak, odnosno uključivanje u promet vozača iz smjera Gospodarske zone (Ivančica d.d., Drvodjelac) i Preradovićeve ulice.

Potpisan je i ugovor za modernizaciju nerazvrstanih cesta vrijedan 2,37 milijuna kuna, čime je Colas prihvatio obvezu asfaltiranja 7,5 kilometara cesta na području grada Ivanca.

Sukladno programu za 2018., slijedi asfaltiranje ulica u Ivancu, Škriljevcu, Salinovcu, Prigorcu i Vuglovcu, s uređenjem oborinske odvodnje na kritičnim dionicama.

Najveći dio radova izvodit će se na dionicama gradskih ulica u Ivancu na kojima nije planirana izgradnja ili rekonstrukcija kanalizacijske mreže u sklopu Aglomeracije Ivanec.

Ovime ujedno počinje prvi petogodišnji Program modernizacije NC-a kojim će se do 2022. godine modernizirati 33 kilometara nerazvrstanih cesta vrijednih oko 20 milijuna kuna!

Izražavajući zadovoljstvo što je temeljem provedene javne nabave izvođenje svih navedenih radova povjereno Colasu, S. Košćak kazao je da su ulaganja od 9,2 milijuna kuna respektabilna investicija koja mnogo znači i ovoj tvrtki, to više što je građevinarstvo sve do prije godinu dana bilo u krizi čije se posljedice još osjećaju.

Ističući da Colas ima dovoljno radnika i kapaciteta, istaknuo je da je tvrtka spreman započeti s radovima čim je Grad Ivanec uvede u posao.

Kao što je istaknuto, radovi na nerazvrstanim cestama i rotoru mogu početi već za koji dan, dok će se s radovima u Prigorcu početi čim se riješe daljnje procedure vezane uz strogo propisanu EU regulativu.

Potpisivanju ugovora nazočili su i članovi Projektnog tima i to voditelj Stanko Rožman, pročelnik UO za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, pročelnica UO za gospodarstvo, financije i proračun Maja Darabuš, pročelnica UO za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš i savjetnici za komunalno gospodarstvo Stjepan Vincek i Marina Hudika.

print