Novosti

Štete: Aktivirala se brojna nova klizišta na širem području grada Ivanca

Srijeda

Naglo topljenje velikih količina snijega i na širem gradskom području Ivanca dovelo je do micanja tla i aktiviranja starih i pojedinih novih klizišta koja su ugrozila javnu infrastrukturu, ali i zaprijetila sigurnosti privatne imovine građana.

Kako bi na licu mjesta sagledali stanje klizišta i procijenili stupanj ugroženosti objekata i infrastrukture, predstavnici gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša na čelu s pročelnikom Stankom Rožmanom obišli su klizišne lokalitete na cijelom području grada Ivanca.

Od novih klizišta posebno je opasno ono u Rajterovoj ulici u Ivancu, koje je zaprijetilo privatnoj kući. 

Veliko klizište aktiviralo se i na dvije lokacije na nerazvrstanoj cesti u Prigorcu (Jazvačine), na kojoj je promet odmah i zatvoren. 

Također, obiđena su i veća klizišta i na nekoliko drugih lokacija - na nerazvrstanoj cesti u Pecama, u Punikvama (Šikad), u Gačicama (Gužvinci), u Ivanečkom Vrhovcu te u Zagorskoj ulici u Margečanu. 

Hitno će se intervenirati gdjegod je to moguće kako bi se odroni i nanosi zemlje odstranili s cesta i omogućila njihova prohodnost, dok za veća klizišta slijede konzultacije sa stručnjacima.

print