Novosti

U zgradi Doma zdravlja (ipak) ima prostora za ambulantu posebnog dežurstva

Petak

Tvrdnje vodstva Grada Ivanca potkrijepljene dopisima pojedinih liječnika o tome da u zgradi Doma zdravlja u Ivancu ima raspoloživih prostora u kojima se može organizirati rad posebnog dežurstva u cilju osiguranja bolje dostupnosti zdravstvene zaštite vikendima i blagdanom za stanovnike Ivanca i svih ostalih pet gravitirajućih gradova i općina, konačno su dale rezultata.

Nakon što su informacije o raspoloživom(im) prostoru(ima) već objavili svi lokalni, regionalni pa i dio državnih medija, i u Varaždinskoj županiji konačno su otkrili da u Domu zdravlja Ivanec imaju prikladan prostor u kojem se može urediti ambulanta posebnog dežurstva.

Riječ je o prostoru na drugom katu zgrade koji je, među par drugih, kao prikladan cijelo vrijeme spominjao i Grad Ivanec, a to je bivša specijalistička ambulanta dentalne medicine za ortodonciju.

Tako je, pet mjeseci nakon što je gradonačelnik Milorad Batinić uz potporu svih gradonačelnika i načelnika ivanečkoga kraja podršku za rješenje problema hitne medicinske pomoći za stanovništvo potražio čak u Ministarstvu zdravstva, učinjen prvi korak prema rješenju.

Naime, iz Županije su odmah poručili da je utvrđivanjem lokacije posebnog dežurstva ona ispunila svoj dio obveza dogovorenih na sastanku u Ministarstvu zdravstva te uputili da sve ostalo što je potrebno za rad ambulante zajedno dogovore Grad Ivanec i Dom zdravlja Varaždinske županije.

Zdravlje građana nema alternative pa su, u cilju iznalaženja konačnog rješenja, u petak, 23. veljače, prostore bivše ortodontske ambulante obišli gradonačelnik M. Batinić i ravnatelj županijskog Doma zdravlja Dražen Jagić, a pridružili su se i zamjenici gradonačelnika Branko Putarek i Lidija Kozina.

Prilikom obilaska pokazalo se da je prostor odgovarajuće površine i po tom pitanju zadovoljava propisane standarde.

Kako bi se doveo u funkciju, u prostoru je nužno provesti manje građevinske preinake i adaptacije te ga opremiti računalima i medicinskom opremom.

Nakon obilaska, sastanak je nastavljen u Uredu gradonačelnika gdje se detaljnije razgovaralo o troškovnicima za radove i opremu, pri čemu je M. Batinić ostao kod izjave koju je još u listopadu lani dao na sastanku u Ministarstvu zdravstva, a to je da je Grad Ivanec spreman sufinancirati opremanje ambulante.

Nakon što ovu cjelokupnu tematiku razmotri Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja te Gradu Ivancu dostavi konkretne prijedloge temeljem kojih bi bilo moguće usuglasiti troškovnike potrebnih radova i način njihova financiranja, ova će tema biti i predmet rasprave Gradskog vijeća Ivanec.

print