Novosti

Gradonačelnik M. Batinić za ponedjeljak, 12. 02., sazvao sastanak s predstavnicima drvoprerađivačkih tvrtki i Srednje škole Ivanec

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić za ponedjeljak je, 12. veljače, sazvao sastanak s predstavnicima Srednje škole Ivanec te drvoprerađivačkih tvrtki i obrta na području grada Ivanca i okolice.

Inicijativu za sastanak dala je Srednja škola, koja u direktnom razgovoru s drvoprerađivačima želi pravodobno dobiti informacije koje će joj omogućiti planiranje obrazovne i upisne politike u novoj šk. godini 2018./2019.

Grad Ivanec sa svojom politikom kontinuiranog poticanja poduzetničke klime, i Poslovna zona Ivanec d.o.o., kao nositelj potpornih programa u gospodarstvu, u ovu se tematiku uključuju u cilju objedinjenog pristupa problematici i potpore inicijativi.

Na sastanak je pozvano petnaestak drvoprerađivačkih tvrtki i obrta te Udruženje obrtnika Ivanec.

Nakon uvodnog obraćanja gradonačelnika Batinića, ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina gospodarstvenike će informirati o upisnim kvotama, naukovanju, praksi i drugim temama vezanim uz školovanje za zanimanja potrebna drvoprerađivačkom sektoru.

Cilj je od njih samih, iz prve ruke, dobiti informaciju o trenutačnom kadrovskom stanju u ovome sektoru i utvrditi imaju li potreba za ciljano školovanje kadrova, kako bi Srednja škola na vrijeme mogla zatražiti odobrenje za njihovo obrazovanje.

Direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš na sastanku će poduzetnike informirati o javnim pozivima namijenjenim malim i srednjim poduzećima i obrtnicima koji će biti raspisani u prvom kvartalu te ih upoznati s mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova.

Svi pozvani zamoljeni su da se aktivno uključe u raspravu jer za planirane promjene u obrazovnom sustavu ključna je upravo stvarna potreba tržišta te podrška i preporuka gospodarskih subjekata iz branše.

Sastanak počinje u 10 sati, a mogu mu se pridružiti i predstavnici svih zainteresiranih tvrtki i obrta iz drvoprerađivačkog sektora.

print