Novosti

Čestitka gradonačelnika M: Batinića u povodu 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Subota

U povodu obilježavanja 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić svim osobama s invaliditetom uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:
„Ovaj dan obilježava se s ciljem senzibiliziranja i boljeg razumijevanja građana za probleme s kojima se u svakodnevnom životu susrećete, a sve kako bi se podigla svijest o potrebi integriranja osoba s invaliditetom u sva područja društvenog, gospodarskog, kulturnog i političkog života.

Grad Ivanec osobama s invaliditetom nastoji pomoći na razne načine, stavljajući pritom svake godine naglasak na drugo pitanje. Dok je Grad prošlih godina uklanjao arhitektonske barijere na javnim površinama (a činit će to i dalje) te na razne načine direktno pomagao udrugama koje okupljaju djecu i odrasle osobe s invaliditetom, ove je godine naglasak stavio na potrebu uključivanja invalidnih osoba u gospodarske tokove, odnosno pokrenuo je temu kojom traži način zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihova integriranja na tržište rada.

Grad Ivanec i dalje će nastaviti raditi u cilju probijanja barijera i stvaranja inkluzivnog društva za sve naše građane te se i zalagati i provoditi aktivnosti i projekte usmjerene uključivanju osoba s invaliditetom u sve aspekte života u našemu gradu.

Još jednom Vam čestitam 3. prosinca, Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Zahvaljujem vam na doprinosu razvitku našega grada te Vas pozivam na daljnju suradnju i rad na poboljšanju kvalitete života naših sugrađana s invaliditetom.

U Gradu ćete za to uvijek imati partnera – stoji u čestitki gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića koju je uputio i u ime svojih zamjenika Lidije Kozine i Branka Putareka te predsjednice Gradskog vijeća Ksenije Sedlar Đunđek.

print