Novosti

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Gradu Ivancu ponovno međunarodni certifikat BFC

Ponedjeljak

Na svečanosti koja je u petak, 27. listopada, održana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Gradu Ivancu ponovno je dodijeljen BFC SEE znak, međunarodni certifikat grada s povoljnim poslovnim okruženjem na području Jugoistočne Europe (Business Friendly Certificate In South East Europe).

Nakon što su se, u vrlo svečanoj atmosferi, brojnim gostima i uzvanicima iz cijele regije obratili dekan Fakulteta prof. dr. Alen Host, nacionalna koordinatorica BFC-a za Hrvatsku Ana Marija Sikirić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja Spomenka Djurić i predsjednik Regionalnog vijeća BFC SEE prof. dr. sc. Saša Drezgić, BFC znak je u ime Grada Ivanca primio zamjenik gradonačelnika Branko Putarek.

Time je Ivanec stekao status grada koji je prvi i zasad jedini u Hrvatskoj uspješno prošao kroz postupak recertifikacije i po drugi put stekao certifikat BFC. Malobrojnoj obitelji BFC gradova u Hrvatskoj ovoga se puta pridružila Općina Kostrena kao prva hrvatska općina kojoj je uspjelo dobiti ovaj znak.

Svečanosti u Rijeci nazočila je i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš.

Podsjećamo, Grad Ivanec je ovaj znak stekao u pilot projektu koji je u suradnji njemačke Vlade te partnera u Hrvatskoj i inozemstvu prvi put proveden 2013. godine (tada s postotkom ispunjenosti kriterija od 83,8%, ove godine - 92,8%).

No, kako je trajanje certifikata vremenski ograničeno, Grad je odlučio ući u postupak recertifikacije. Budući da se kvaliteta lokalnog poslovnog okruženja ocjenjujem temeljem vrlo zahtjevnih 12 kriterija i više od 80 potkriterija, gradskim tim je opsežan posao na recertifikaciji provodio punih godinu i pol dana.

Verifikacijski tim je u posjetu gradskoj upravi boravio 27. travnja i to je bio završni dio dugog procesa u kojemu je gradska uprava nizom dokumenata, ali i načinom rada i organizacije te u izravnoj komunikaciji sa članovima tima još jednom potvrdila da u svakodnevnoj praksi doista provodi i ispunjava standarde business friendly okruženja.

Ponovno stjecanje BFC znaka veliko je priznanje gradskom timu na čelu s gradonačelnikom M. Batinićem i ujedno, potvrda neovisnih ekonomskih stručnjaka da gradska uprava Ivanca provodi i ispunjava standardizirane norme povoljnog poslovnog okruženja i prihvata i tretmana gospodarstvenika i investitora ujednačene sa standardima EU.

U privitku:

Priopćenje Centra za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koje djeluje kao Nacionalno tehničko tajništvo nadležno za provođenje Programa Certifikacija gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem (BFC SEE) u RH

Povezani dokumenti

print