Novosti

Batinić: U suradnji s Ministarstvom zdravstva tražimo rješenje za Hitnu u Ivancu

Utorak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u izravnom je kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u suradnji s ministrom Milanom Kujundžićem i njegovim najbližim suradnicima traži rješenje kako bi se građanima Ivanca i svih okolnih općina i gradova čiji stanovnici gravitiraju Ispostavi Hitne medicinske pomoći u Ivancu ponovno omogućila hitna pomoć u vrijeme kad je mobilni tim na terenu. 

Izjavio je to M. Batinić na sjednici Gradskog vijeća Ivanca, odgovarajući na pitanje vijećnika Marijana Štefanka (HSS) koji je – ponukan nezadovoljstvom građana potezom Županijskog zavoda za hitnu medicinu koji je od 1. listopada bez najave ukinuo rad medicinske sestre/tehničara na Hitnoj u Ivancu – pitao gradonačelnika o tome postoji li model da se pacijentima ipak osigura medicinski tim koji bi hitnim pacijentima pružao prvu pomoć. Naglasio je pritom da građane na ulazu u Hitnu dočekuje portafon putem kojeg ljudi komuniciraju s tehničarom u Varaždinu i da to sigurno nije način pružanja prve pomoći građanima koji, u potrazi za hitnom medicinskom pomoći, sada u Ivancu nailaze na zaključana vrata.

-Prošlog sam tjedna nekoliko puta razgovarao sam s pomoćnicom ministra zdravstva i potvrđeno mi je da smo i zbog broja stanovnika i zbog velike udaljenosti građana iz najudaljenijih naselja do prve hitne, bili u pravu kad smo svi (gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina na području bivše općine Ivanec) ustali protiv ukidanja rada medicinske sestre/tehničara u Ispostavi Hitne u Ivancu. Rečeno mi je da u HZZO-u ima financijskih sredstava za rješenje ovog problema, a pokušat će se riješiti tako da se s liječnicima obiteljske medicine dogovori model plaćenih dežurstava u vrijeme kad je mobilni tim na terenu – izjavio je Batinić.

-Očekujem da će se problem Hitne u Ivancu riješiti još ovog mjeseca. Vjerujem da se pritom mjerodavni neće oglušiti, kao što su to učinili dosad, kad nije bilo čak ni razumijevanja za zamolbu da se dosadašnji sustav rada na ivanečkoj Hitnoj produlji privremeno, tako dugo dok  ne nađemo zadovoljavajuće rješenje za građane – zaključio je Batinić.

 

print