Novosti

Grad Ivanec mališanima i djeci radovanskog kraja poklonio moderno igralište

Četvrtak

U četvrtak, 14. rujna, veselim je skupom, na kojemu su klinci i zapjevali, otvoreno novo dječje igralište u Radovanu.

Mališanima koji u tom naselju pohađaju Područni odjel ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice, mlađim učenicima te djeci cijelog Radovana i okolice moderno je igralište poklonio Grad Ivanec.

Pozdravne riječi okupljenima je uputio Stjepan Habunek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Radovan, koje se uvelike angažiralo u provedbi ovoga projekta:

-Napokon smo dočekali otvorenje ovog lijepog, modernog, funkcionalnog i sigurnog igrališta za naše najmlađe. Ovaj projekt nije bilo nimalo jednostavno odraditi. Trebalo je riješiti cijeli niz pitanja vezanih uz lokaciju i način njena uređenja te uskladiti različita mišljenja i potrebe. Ipak, sve smo uspjeli riješiti dogovorom. Zahvaljujem gradonačelniku M. Batiniću i Gradu Ivancu koji su uložili velik trud na realizaciji ovog projekta, kao i bivšem županu Predragu Štromaru – istaknuo je S. Habunek.

Zadovoljstvo otvaranjem igrališta izrazila je i odgojiteljica Marija Gužvinec:

-Dječji osmijesi govore više od svega! Sigurno je da će moderno igralište nadomak škole  uvelike olakšati odgojno – obrazovni rad, to više što smo dosad, u nedostatku takvog prostora, morali pribjegavati raznim improvizacijama – naglasila je M. Gužvinec.

Gradonačelnik Batinić zahvalio je svima koji su bili uključeni u realizaciju ovoga projekta, a posebice S. Habuneku i Vijeću MO-a Radovan te P. Štromaru koji je, u vrijeme dok je obnašao dužnost župana, boravio u Radovanu, upoznao se s problematikom te dao sve suglasnosti kako bi se igralište moglo urediti na školskoj površini.

 Posebnu zahvalnost uputio je i arhitektici Zdenki Šarolić i izvođaču radova, Građevinskom obrtu Đuras iz Margečana. Izrazio je uvjerenje da će moderno uređen i opremljen prostor olakšati rad odgojiteljima i pridonijeti povećanju kvalitete odgojno – obrazovnog rada s djecom.

Naglasio je također da je Grad, nakon obavljenog tehničkog pregleda, dugo čekao na izdavanje uporabne dozvole od strane mjerodavnog županijskog upravnog odjela (izdana je 7. rujna), zbog čega se igralište prije nije moglo i službeno otvoriti.

Nositelj ovog projekta bio je Grad Ivanec, koji je pokrio kompletne troškove projektiranja, izgradnje i opremanja igrališta u iznosu od 160.000 kuna. Igralište je opremljeno kućicom i raznim spravama prilagođenih najmlađima, montiran je pješčanik, a kao podloga po prvi put na području grada Ivanca postavljena je umjetna trava.

Okoliš ukrašavaju žardinjere, a s obzirom na neposrednu blizinu ceste, oko igrališta je podignuta visoka sigurnosna ograda.

Uz gradonačelnika M. Batinića i predsjednicu Gradskog vijeća Kseniju Sedlar Đunđek, otvaranju su nazočili i gradski vijećnici Danica Prašnjak, Ivan Sedlar i Josip Grđan, projektantica Zdenka Šarolić iz Arhitektonskog studija Nexar, izvođač radova Robert Đuras, ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak, ravnateljica Osnovne škole Metela Ožegovića Anica Košćak, gradske pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek, savjetnik za komunalno gospodarstvo Stjepan Vincek, članovi Vijeća Mjesnog odbora Radovan s predsjednikom S. Habunekom i drugi.

print