Novosti

Jaka tuča poharala ivanečko područje

Četvrtak

U utorak, 11. srpnja oko 15 sati, područje grada Ivanca pogodilo je snažno nevrijeme praćeno jakom i obilnom tučom. Led veličine oraha i voda u trenu su poplavili gradske ulice i prigradska naselja.

Silovito nevrijeme prouzročilo je štete na vinogradima i povrtlarskim kulturama (pretežno tikvama i kukuruzu).Utvrdilo je tako Gradsko povjerenstvo za elementarne nepogode koje je u srijedu prijepodne obišlo pogođena područja. 

Osim Ivanca tuča je poharala dio Margečana, Salinovca, Punikvi i Ivanečkog Naselja.

Najviše štete na vinogradima pretrpjelo je područje podno Ivančice, Jamine, dio Vinogradarske ulice (Sinovske), Crkvanjak te dio Punikvi i Ivanečkog Vrhovca.

Gradske službe zaprimile su dojave građana o oštećenoj privatnoj imovini građana, među kojima se ističe oštećeno krovište obiteljske kuće u ulici Matije Gupca u Ivancu gdje su intervenirali članovi ivanečkog DVD - a, a prema dojavama građana zabilježena su i dva poplavljena podruma.

S obzirom na zatečeno stanje na terenu te na prikupljene informacije od vinogradarskih i voćarskih udruga te građana, Gradsko povjerenstvo za elementarne nepogode  donijelo je zaključak da s obzirom na situaciju i na važeću zakonsku regulativu nema osnove da se županu Varaždinske županijeuputi prijedlog za proglašenje stanja elementarne nepogode na području Grada Ivanca.

Bez obzira na zatečenu situaciju građani čiji su poljoprivredni nasadi ili imovina pretrpjeli znatnu štetu imaju mogućnost istu prijaviti u prostorijama Gradske vijećnice Grada Ivanca, na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 9 b. 

print