Novosti

Komunalne i vatrogasne ekipe na terenu, otklanjaju se štete uraganskog vjetra i nevremena

Ponedjeljak

Ekipe DVD-a Ivanec i Komunalnog poduzeća Ivkom tijekom cijelog prijepodneva na terenu otklanjaju posljedice sinoćnjeg nevremena koje je nezapamćenom žestinom poharalo širi ivanečki kraj. Štete na terenu utvrđuju i gradske komunalne službe.

Najteže posljedice su od olujnog vjetra koji je u uraganskom naletu počinio velike štete.

Zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina izvijestio je da su vatrogasci sinoć imali devet intervencija, a na poziv građana, Grada i ustanova i danas su na terenu i rade na otklanjanju šteta.

Olujni vjetar je odnio krovove na dvije kuće u Vuglovcu te srušio stablo na krov kuće u Mihanovićevoj ulici.

U Horvatskom je srušio stablo na trafostanicu. Porušeno stablo polomilo je ogradu Dječjeg vrtića Ivančice. Na mnogim mjestima stabla su se srušila na ceste pa vatrogasci rade na njihovu uklanjaju. Interveniralo se i na više mjesta u Ivanuševcu, Knapiću, kod Jelenica, u Prigorcu i drugdje.

U parku kod vrtića vatrogasci su uklonili dva bora i vrbu koju je oluja prepolovila.

Goleme štete su i  u velikom ivanečkom parku, gdje je pet velikih stabla srušeno, a odlomljene grane udarile su o ogradu i fasadu Doma zdravlja. Jedno je palo na privatni gospodarski objekt. Jako je oštećena i stara lipa.

Uraganski vjetar lomio je grane drvoreda, a posebno je stradao drvored ruja u Nazorovoj. Ukrasna cvjetna kolica na ulazu u park uništena su, na njih se srušilo golemo stablo. Polomljena je i velika platana kod ugostiteljskog objekta Gost i ona u centru Ivanca gdje samo čudom nitko nije stradao. 

Sve nadležne službe nastavljaju posao na otklanjanju posljedica i utvrđivanju šteta od nevremena.

print