Novosti

Bogatim programom obilježeni Dani grada Ivanca 2017.

Ponedjeljak

Dani grada Ivanca proteklog su vikenda obilježeni cijelim nizom različitih manifestacija i bogatim kulturno – umjetničkim i zabavnim programom.

Premda je kiša u petak, 23. lipnja, dijelom pokvarila planirani ugođaj, u večernjim satima na središnjoj su bini nastupile djevojke iz sastava Tri Decoro, a potom je dobra zabava nastavljena uz Tamburaški sastav Gazde.

U subotu, 24. lipnja, cijelog je dana vladala sjajna atmosfera. U prijepodnevnim satima na središnjoj su bini vedar program ispunjen pjesmom, plesom i glazbom priredili domaći izvođači – dječji vrtići, plesne skupine, udruge i KUD-ovi. Zanimljivi sadržaji mogli su se vidjeti i na prostoru stare tržnice, gdje je cijelog dana trajao program Ivanečkih rudarskih dana „Od rudarenja do kovanog novca“ popraćen viteškim borbama.

 Uz bogatu ponudu brojnih udruga i izlagača koje su svoju šarenu ponudu izložile na Ivanečkom sajmu (vina, čipka, rukotvorine, umjetnički radovi, domaći obrti, zagorske delicije, asortiman od lavande, ponuda turističkih zajednica, kolekcionarski predmeti itd.), posjetiteljima je na raspolaganju bila i bogata zabavna (dječji park, jahanje na ponijima) i ugostiteljska ponuda.

Privatni poduzetnik Darko Geci u Vuglovcu je priredio dane otvorenih vrata Šumske vile, reprezentativne dvorane za vjenčanja uređene u prirodnom ambijentu. U poslijepodnevnim satima dvoranu je i službeno otvorio gradonačelnik Milorad Batinić te dao podršku ovoj skupoj i vrijednoj poduzetničkoj inicijativi, najavivši i uključivanje Grada u uređivanje pristupnih prometnica.

Istoga dana je svečanom misom koju je predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak obilježena 40. godišnjica kapele sv. Ivana Krstitelja u Jerovcu.

U večernjim satima ivanečka je špica bila preplavljena velikim brojem posjetitelja, a zabava je trajala do jutarnjih sati uz glazbu Gustafa i Petog elementa.

Program je nastavljen u nedjelju prijepodne, svečanom misom koju je, u povodu zaštitnika grada sv. Ivana Krstitelja, u župnoj crkvi u Ivancu predvodio župnik vlč. Zoran Gložinić.

U parku je potom, u sjajnoj atmosferi, održana manifestacija Ivanec kuha, a u kojoj se 27 ekipa natjecalo u pripremanju najboljeg gulaša u kotliću. Ni kiša u popodnevnim satima nije uspjela pokvariti raspoloženje najupornijima, koji su se i nakon pljuska nastavili zabavljati uz glazbu i pjesmu.

Na Ivančici je, i usprkos kiši, kraju uspješno privedeno državno prvenstvo u downhillu koje se odvijalo u organizaciji BBK Ivanščica, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Batinić.

No, zato je nezapamćeno jako olujno nevrijeme, kakvo ne pamte ni najstariji građani, na početku večernjeg dijela programa, napravilo dar-mar. Prekinulo je večernji program KUD-a Salinovec i prijatelja koje je taman bio počeo na središnjoj bini te onemogućio održavanje koncerta tamburaškog sastava Od Srca Do Srca, s kojim je ujedno trebao završiti planirani središnji program Dana grada 2017. Koncert je stoga odgođen, a nakon što domaćini s bendom usklade termine, izvijestit ćemo o novom datumu koncerta.

print