Novosti

Počinju radovi milijunske vrijednosti na gradnji komunalne infrastrukture

Petak

Uz radove na društvenoj infrastrukturi, s dolaskom proljeća otvaraju se i prvi ovogodišnji radovi iz gradskog  Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Gradske službe provele su natječajne postupke za niz projekata pa je sve spremno za početak radova koji trebaju početi odmah nakon Uskrsa.

Među prvim većim radovima u Ivancu bit će gradnja mosta preko Bistrice u Ulici Ljudevita Gaja. I za ovaj projekt natječaj je proveden, a u postupku javne nabave radovi su povjereni tvrtki Hidroing iz Varaždina koja je ponudila najpovoljniju cijenu gradnje u iznosu od 397.600 kuna.

U tijeku su i pripreme za početak gradnje javne rasvjete uz županijsku cestu Ivanec – Jerovec. I za taj projekt proveden je postupak javne nabave, a najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Elektro Golub iz Horvatskog.

Vrijednost investicije je 224.500 kuna, a proteklih dana provedene su pripreme za početak zemljanih radova i polaganje podzemnog kabla.

Javna rasvjeta gradit će se na trasi dugoj 650 metara, od odvojka Nazorove ulice u Ivancu do mosta preko rijeke Bednje. Postavit će se kandelaberska rasvjeta visine 8 metara, s LED rasvjetnim tijelima.

U skladu s dogovorom Grada Ivanca i Županijske uprave za ceste, i ŽUC uskoro kreće s radovima na prvoj fazi proširenja županijske ceste Ivanec – Jerovec i s gradnjom nogostupa na toj dionici.

U gradskoj upravi obavljaju se i pripreme za početak drugih radova. Među njima su i aktivnosti na asfaltiranju Preradovićeve ulice u Zoni C3 u Ivancu. Ove će se godine izraditi i projekti za proširenje ivanečke Gajeve ulice.

Nadalje, proveden je i postupak javne nabave za gradnju i opremanje dječjeg igrališta u Radovanu. Radove vrijedne blizu 110.000 kuna izvodit će Zidarsko fasaderski obrt Dragutina Đurasa iz Margečana.

Za izvođenje je spremno i nekoliko drugih projekata. Među njima je uređenje pristupne prometnice do odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu. U natječajnom postupku ovi su radovi povjereni Građevinskom obrtu Iskop iz Klenovnika, a vrijedni su 311.300 kuna.

Nadalje, počinju i pripremni radovi za izgradnju nove prometnice, točnije, spoja Varaždinska ulica – Jezerski put, a obavljaju se i pripreme za uređenje autobusnog stajališta u Gačicama.

Javna nabava provedena je i za uređenje pješačkih staza u glavnom gradskom parku u Ivancu, uključujući i gradnju rampe i stepenica na spoju s nogostupom te pješačkom ogradom na nogostupu u duljini od oko 80 metara. Radove vrijedne 80.000 kuna izvodit će Ivkom d.d.

print