Novosti

Uređenjem kaptaža na Žganom vinu i Vitešincu obilježen 22. ožujka, Svjetski dan voda

Srijeda

Prvim proljetnim uređenjem okoliša vodospremnika u Vitešincu i na Žganom vinu djelatnici Ivkom - Voda d.o.o. u srijedu su, 22. ožujka, dali svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana voda. Akcija je počela u jutarnjim satima, uklanjanjem manjeg divljeg deponija pokraj kaptaže u Vitešincu, gdje je netko neodgovoran odložio bijelu tehniku, plastiku i kućno smeće. Radnici su se potom uputili na Žgano vino te i tamo pokupili nešto smeća zaostalog iza pojedinih izletnika na Ivančicu, a potom su obišli i očistili i ostale vodovodne kaptaže kojima upravljaju Ivkom – Vode.

Radilišta je obišao i tehnički direktor Ivkom - Voda Ranko Zbodulja u pratnji voditelja vodoopskrbe i odvodnje Dalibora Patekara te tu priliku iskoristio za najavu više novih kapitalnih projekata koji će ova tvrtka tijekom 2017. provoditi na području grada Ivanca.

- Ono što svakako valja naglasiti jest da će glavnina velikih investicija ove godine biti vezana uz ulaganja u odvodnju. Riječ je ponajprije, o projektu izgradnje sanitarne kanalizacije u Bedencu (1. faza), koji smo kandidirali na podmjeru 7.2. EU fonda za ruralni razvoj, a za koji nam je stiglo pozitivno mišljenje i potvrda. Projekt je u visokoj fazi, a s izvođačem smo već ugovorili izvođenje radova na gradnji gotovo pet kilometara kanalizacijske mreže, s dvije precrpne stanice. Prema provedenoj javnoj nabavi, vrijednost radova iznosi 5,25 milijuna kuna – izvijestio je R. Zbodulja.

Ove godine počinje i realizacija najskupljeg komunalno – infrastrukturnog projekta u povijesti Ivanca, koji će se također provoditi preko Ivkom – Voda. Riječ je o Aglomeraciji Ivanec, oko 145 milijuna kuna vrijednoj gradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda (gradnja nove mreže, rekonstrukcija stare, gradnja novog pročistača) na području naselja Ivanec i 12 okolnih naselja koja gravitiraju rijeci Bednji, a koji se financira iz Strukturnih fondova EU i državnog proračuna. Raspisivanje natječaja za izvođenje radova očekuje se još ove godine.

print