Novosti

DVD Ivanec poziva građane da odgode spaljivanje poljoprivrednih površina

Srijeda

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec poziva sve građane – vlasnike i korisnike poljoprivrednog zemljišta da uobičajeno proljetno spaljivanje površina odgode do prvih kiša, koje će natopiti tlo, pa će se nakon toga površine moći sigurnije spaliti.

Naime, tlo je izrazito suho, a nekontroliranom širenju vatre pogoduje i najmanji vjetrić pa stoga ivanečki vatrogasci proteklih dana učestalo interveniraju upravo u takvim slučajevima, kada vatra građanima izmakne kontroli.

- Od početka ove godine na terenu smo intervenirali čak 21 put, s time da proteklih dana na terenu upravo ovakve požare gasimo svakodnevno. Danas smo gasili vatru koja je vlasniku zemljišta „pobjegla“ na području Gmajne, iznad benzinske crpke, a jučer i prethodnih dana gasili smo požare u Bedencu, Kaniži, Cerju i drugdje. Građani koji pale površine u pravilu poduzmu sve mjere predostrožnosti, međutim, raslinje i trava tako su suhi da se vatra nekontrolirano širi i kod najlaganijeg vjetra. Stoga molimo građane da spaljivanje površina odgode do povoljnijih vremenskih prilika – poručio je zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina.

print