Novosti

Priredba KUU Stažnjevec: Od plesa, stihova i komedije do urnebesa uz Labudove z bereka

Ponedjeljak

U organizaciji Kulturno – umjetničke udruge Stažnjevec u prepunoj dvorani KTC-a u Ivancu u subotu je, 4. ožujka, deveti put zaredom održana kulturno – zabavna priredba Naša djeca, vjesnici proljeća. Raspoloženje je bilo sjajno. Organizatori su proslavu Dana žena, kojoj su se pridružile cijele obitelji, obogatili programom u izvedbi djece, mladeži i odraslih.

Prvi dio programa svojim su stihovima, pjesmom i plesom ispunila mlađa i starija djeca okupljena u Stažnjevečkim zvjezdicama. Program su sa svojom mentoricom Marinom Đurasek uvježbavala dva mjeseca, a premda je za nastup pred prepunom dvoranom trebalo hrabrosti, svoj su posao odlično odradili.

U nastavku su dopadljivim skečom publiku nasmijali Mali komedijaši, a nakon toga gledatelje je pošteno nasmijala Glumačka družina Komedijaši, koja je u maniri sočnog pučkog humora izvela komediju Martin v Zagreb, Martin iz Zagreba.

Vrhunac programa uslijedio je nakon toga, kad su na pozornici uz zvuke Labuđeg jezera, u ljupkim prozračnim haljinicama i trikoima zaplesali stažnjevečki Labudovi z bereka. Među labudicama, binom su  „zaplovili“ i pojači labudovi, a kako izgledalo njihovo lepršanje i pocupkivanje – to ostavljamo vašoj mašti.

U svakom slučaju, priredba puna smijeha i dobrih emocija do suza je nasmijala publiku. Zabava je nastavljena uz glazbu i ples.

Manifestaciji, čiji kulturni dio inače novčano podupire i Grad Ivanec, odazvali su se i gradonačelnik Milorad Batinić i dogradonačelnik Branko Putarek.

print