Novosti

Lovačko društvo Šumski zec obilježilo 70 godina rada i djelovanja

Utorak

Članovi margečanskog LD-a Šumski zec obilježili su 70. obljetnicu svoga kontinuiranog rada i djelovanja. Nakon mise koju je u župnoj crkvi Sv. Margarete u Margečanu predvodio župnik vlč. Alojzije Pakrac, lovci i njihovi gosti okupili su se na svečanoj sjednici u dvorani KTC-a, gdje se na osnivanje LD-a te njegov rad kroz protekla desetljeća osvrnuo predsjednik Tomica Čaklec.

- Lovačko društvo danas okuplja 40-ak lovaca i gospodari lovištem površine 3.800 hektara. Zaključili smo i novi ugovor o zakupu lovišta do 2026., što pred sve članove postavlja nove zadaće, jer je odgovornost čuvanja divljači u lovištu velika, a uvjeti sve složeniji – istaknuo je Čaklec.

Visok jubilej lovcima je čestitao i gradonačelnik Milorad Batinić te im zahvalio na svemu dosad učinjenom u zaštiti prirode i na unapređenju lovstva. Istaknuvši da se u lovištima bilježi pojava nove divljači (čagalj, dabar) i da će problem šteta koja ona nanosi postajati sve aktualniji, ocijenio je da isplatu odšteta građanima lovci neće moći financirati iz svog budžeta te najavio da će o tom i drugim problemima pokrenuti raspravu u Saboru.

Čestitke LD-u uputio je i predsjednik Županijskog LS-a Ivan Kutnjak, kazavši da su sklapanjem novog ugovora o lovnom zakupu stvorene solidne pretpostavke za njegov plodan rad u idućih deset godina.

U povodu jubileja, Kutnjak je društvu dodijelio posebno priznanje Županijskog lovačkog saveza.

LD Šumski zec za svoj je 70. rođendan dobilo i novu zastavu. Kum zastave je gradonačelnik Batinić, a za misnog slavlja blagoslovio ju je vlč. Pakrac.

print