Novosti

9. stažnjevečki susreti: Župan P. Štromar i gradonačelnik M. Batinić uručili pehare pobjednicima seoskih igara

Četvrtak

U organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Stažnjevec, na mjesnom sportskom igralištu Vinski potok održani su već tradicionalni, 9. stažnjevečki susreti.

Natjecatelji su odmjerili snage u starim seoskih igrama, ali i u mnoštvu drugih atraktivnih i zabavnih disciplina.

Međusobno su se natjecali mještani Stažnjevca podijeljeni u tri ekipe pod nazivima Centar, Na malenom brijegu i Otok ljubavi, a nastupila je i Stažnjevečka dijaspora, kao i gosti iz Slavonije, DŠR Gornji Bogićevci.

Natjecanje se provodilo u čak 18 disciplina. Rezultate je proglasio predsjednik UŠR-a Stažnjevec Nikola Sedlar. U ukupnom poretku pobjednički je naslov osvojila ekipa Centra, druga je Dijaspora, treći Otok ljubavi, a slijede Na malenom brijegu i DŠR Gornji Bogićevci.

Pehare im je uručio župan Varaždinske županije Predrag Štromar, a drveni prijelazni pehar ekipi Centra uručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Sve prisutne pozdravio je i načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić.

Za dobar domaći glazbeni štimung tokom cijelog dana brinula se grupa Zagorski veseljak. Stažnjevečki susreti su, uz Dane glume, jedna od najomiljenijih manifestacija ovoga kraja, a na njima sudjeluju mještani svih dobi i generacija.

print