Novosti

Gradonačelnik M. Batinić sa suradnicima obišao gradilišta milijunske vrijednosti na području Ivanca

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji svog zamjenika Čedomira Bračka i suradnika iz gradskih službi te predstavnika medija u srijedu je, 17. kolovoza, obišao više gradilišta na gradskom području.

Obilasku su se pridružili i direktor Ivkoma Mladen Stanko te voditelj vodoopskrbe i odvodnje u Ivkom vodama Dalibor Patekar.

Na gradskom području proteklih je dana, naime, započela realizacija više vrijednih komunalnih i društvenih projekata, a već idućih dana počet će i radovi na cijelom nizu novih investicijskih zahvata slijedom kojih će Ivanec i okolna naselja prerasti u veliko gradilište.

Želeći se na licu mjesta uvjeriti u dinamiku radova, gradski čelnici i poslovodstvo Ivkoma najprije su obišli veliko gradilište u Tužanskim Risnjakima, gdje se gradi blizu milijun kuna vrijedan novi vodovod.

Njime će se, na veliko zadovoljstvo stanovništva, napokon riješiti vodoopskrbni problemi visoke zone naselja Cerje Tužno i Lukavec.

Iako su radovi zahtjevni, jer riječ je o cjevovodu dugom gotovo 5 kilometara kojim će voda stizati s Ivančice, direktor Ivkoma Mladen Stanko ističe da radovi odlično napreduju, a mnogi vinogradari već su sagradili i vodovodne šahtove.

- Ovi radovi samo su još jedna potvrda dugoročne politike koju Grad Ivanec vodi u suradnji s Ivkomom, a to je – osigurati vodoopskrbu svakog objekta na gradskom području. Ono što mi je iznimno drago jest to da je ovaj vodovod prvi koji se gradi na ovom području, budući da dosad za to nije bilo tehničkih preduvjeta – naglasio je gradonačelnik M. Batinić.

Gradske čelnike potom su u Osečkoj srdačno dočekali predstavnici tog mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Vijeća Josip Grđanom. Njihovo zadovoljstvo je razumljivo, jer u centru naselja u punom je jeku gradnja novog društvenog doma, ukupne površine oko 80 četvornih metara.

 –Ovaj objekt bit će „žila kucavica“ našeg mjesta i uvelike će pridonijeti poboljšanju i intenziviranju mjesnog društvenog života – kazao je Grđan te podsjetio da Osečka dosad nije imala nikakav prostor ni za sastanke mjesnog odbora, a ni za bilo kakva društvena okupljanja.

Najavio je također uključivanje mještana u sve potrebne aktivnosti oko uređenja doma i njegova okoliša, a sve s ciljem da što prije bude stavljen u funkciju.

Osvrćući se na gradnju objekta, koji mnogo znači za život mještana ovoga kraja, M. Batinić je podsjetio da je gradnja društvenih domova strateški dio gradske politike koja pojačanim ulaganjima i u društvenu infrastrukturu malih mjesta nastoji ravnomjerno razvijati cijelo gradsko područje.

Obiđena je potom i Industrijska zona u Ivancu, gdje su u tijeku radovi na izgradnji komunalne infrastrukture za potrebe poznatog stranog ulagača koji u nju (na prostoru pokraj Wenker – Križanca) ulazi s greenfield investicijom.

Kako bi se investitoru omogućio pristup cijelom koridoru rezervirane parcele, u nastavku sadašnje prometnice već je izgrađeno daljnjih 160 metara nove ceste s oborinskom odvodnjom.

Također, Ivkom već privodi kraju radove na polaganju vodoopskrbne mreže i plinovoda za potrebe stranog ulagača, a nakon toga slijede radovi na gradnji javne rasvjete. Gradnju ceste i rasvjete financira Grad Ivanec svotom od 287.000 kuna, dok Ivkom vode i Ivkom plin radove na vodovodu i plinovodu financiraju s ukupno 123.000 kuna.

Gradski čelnici u pratnji medija uputili su se potom u ivanečki gradski centar, gdje su u punom jeku radovi na gradnji pergola.

Trenutačno se radi u Gajevoj i Nazorovoj ulici. Izvode se zemljani radovi, uređuje odvodnja i betoniraju temelji, a nakon toga slijedi postavljanje drvenih konstrukcija na ukupno 17 lokacija u užem ivanečkom centru. Svi radovi kraju će biti privedeni u drugoj polovici rujna, a vrijednost radova je 370.000 kuna.

Veliko gradilište je i u mjesnom odboru Gečkovec, gdje se izvode radovi na uređenju oko 250 metara prometnice kroz naselje.

Ona će ujedno biti glavni pravac prema budućem društvenom domu koji će se još ove godine početi graditi za potrebe mjesnih odbora Gečkovec i Vuglovec.

Intenzivni radovi na ovom lokalitetu počeli su još prošle godine, kada je zacjevljen manji vodotok koji je učestalo poplavljivao cestu i gotovo je uništio. Sada je uređen posve nov „trup“ ceste, uređena je oborinska odvodnja, postavljeni su rubnjaci i obavljaju se pripreme za polaganje asfalta. Radovi su vrijedni blizu 253.000 kuna.

- Nakon prijašnjeg stanja koje je doista bilo neizdrživo, mještani su sada prezadovoljni, jer već se vidi da će nova cesta biti nešto posve drukčije od onoga što nas je godinama mučilo. A to će mnogo značiti našim mještanima, to više što među njima ima mnogo starih osoba – zadovoljno je prokomentirao predsjednik Vijeća MO-a Gečkovec Vladimir Kocijan.

Već idućih dana na području Ivanca i drugih naselja otvara se cijeli niz novih gradilišta.

Među najvažnijim elektroenergetskim i građevinskim zahvatima jest i gradnja javne rasvjete u Zoni C3 u Ivancu, zatim, proširenje dijela Gajeve ulice (od raskrižja s Nazorovom prema Srednjoj školi) te modernizacija nerazvrstanih cesta.

Idućih dana slijede i radovi na rekonstrukciji kinodvorane u Ivancu te gradnja društvenog doma u Kaniži, a najavljeni su i drugi projekti.

print