Novosti

U subotu, 14. svibnja, Ivanec je domaćin 4. međunarodnoj smotri dječjeg folklora

Petak

U subotu, 14. svibnja, Ivanec će četvrtu godinu za redom biti domaćin Međunarodne smotre dječjeg folklora, manifestacije koju s ciljem popularizacije narodnih plesova te čuvanja tradicije i baštine svoga zavičaja, organizira KUD Salinovec. Smotra se održava pod pokroviteljstvom i uz financijsku potpora Grada Ivanca i Ministarstva kulture RH.

U programu, koji će u 16 sati početi u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanec, nastupaju Varaždinska glazbena udruga, KUD „Rubina“ iz Beča, KUD „Ante Zaninović“ iz Kaštela, Ogranak Seljačke sloge Buševec, KUD „Sloga“ iz Velikog Trgovišća, Folklorni sastav OŠ Beltinci (Slovenija), KUD „Slavko Mađer“ iz Cerića, Folklorni sastav DOŠ i LENDAVA (Slovenija), KUD Vidovec, KUD Martijanec i KUD Salinovec.

Svi dječji sastavi sa svojim voditeljima će oko 15 sati (dopusti li vrijeme) u narodnim nošnjama u mimohodu prošetati ivanečkim ulicama, a u 15.30 će za sve predstavnike KUD-ova biti organiziran i prijam u Gradskoj vijećnici.

Početak programa smotre je u 16 sati, pri čemu organizatori pozivaju sve zainteresirane građane i djecu da svakako dođu u osnovnoškolsku sportsku dvoranu i uživaju u folklornim izvedbama gostiju iz inozemstva i cijele Hrvatske. Ulaz je besplatan.

print