Novosti

Javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta „Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća“

Srijeda

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni poziv „Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća“, a namijenjen su sljedećim pravnim i fizičkim osobama:

koje su neuvršteni MSP-ovi koja spadaju u mikro, mala ili srednja poduzeća sukladno definiciji utvrđenoj u Definiciji malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014 i koje su osnovane najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave i koje nisu raspodijelile dobit i koje nisu osnovane spajanjem.

Natječaj se provodi u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Prijavitelji moraju djelovati samostalno, s ciljem razvoja inovacija koje će rezultirati proizvodom koji je novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu.

Za navedeno, bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2016. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 22.800.000,00 kuna.

Za pojedine poduzetnike, intenzitet potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti iznosi 150.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.500.000,00 HRK.

Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 90%.

Projektom će se financirati sljedeće prihvatljive aktivnosti: prilagodba razvijanog proizvoda/usluge zahtjevima tržišta, komercijalizacija rezultata istraživanja i razvoja te dodatne aktivnosti i one vezane uz ugovorne obveze.

Više informacija i popis dokumentacije dostupno na linku:  STRUKTURNI FONDOVI

print