Novosti

Na poziv Agencije za investicije i konkurentnost: Gradonačelnik M. Batinić na Zagreb Brand Forumu

Ponedjeljak

Na poziv Agencije za investicije i konkurentnost, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić u četvrtak je, 31. ožujka, sudjelovao u radu Zagreb Brand Foruma 2016., koji je ujedno bio i 7. konferencija regionalnog poslovanja Biznis plus.

Na skupu kojemu je nazočilo oko 300 najuglednijih gospodarstvenika iz zemlje i inozemstva, stručnjaka  za brendiranje i drugih uglednika, uključujući i predstavnike tvrtki iz SAD-a, Turske i zemalja jugoistočne Europe, Batinić je sudjelovao u radu okruglog stola na temu Država i grad kao brend, na kojemu je predstavio strategije kojima se Ivanec promiče i brendira kao business friendly grad.

- Cilj nam je bio da Ivanec bude verificiran kao sredina koja potencijalnim ulagačima nudi novu kvalitativnu dimenziju suradnje, koja je specifična i drukčija od standarda koje nude druge lokalne samouprave – naglasio je Batinić te sudionike foruma upoznao sa setom ivanečkih mjera i strategija koje su usko usmjerene potrebama potencijalnih ulagača.

Na pitanje moderatora o daljnjim ivanečkim planovima, Batinić je, među ostalim, najavio nadogradnju sadašnjeg sustava beneficija za ulaganja u gradskim poslovnim zonama dodatnim olakšicama, posebno u pogledu poticanja brownfield investicija. Također je kazao da ovog mjeseca očekuje najavljen posjet stranih ulagača koji su već boravili u Ivancu, a koji pokazuju interes za određena ulaganja.

print