NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA Raspisana 4 natječaja za podršku udrugama

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA Raspisana 4 natječaja za podršku udrugama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je četiri natječaja  za dodjelu institucionalnih podrški stabilizaciji i/ili razvoju udruga.

Natječaji su raspisani za sljedeće udruge, a ovisno o području djelovanja udruga:

  • INSTITUCIONALNA PODRŠKA STABILIZACIJI I/ILI RAZVOJU UDRUGA U PODRUČJU DEMOKRATIZACIJE I DRUŠTVENOG RAZVOJA U REPUBLICI HRVATSKOJ
  • INSTITUCIONALNA PODRŠKA STABILIZACIJI I/ILI RAZVOJU UDRUGA KOJE U PRETHODNIM RAZDOBLJIMA NISU KORISTILE INSTITUCIONALNU PODRŠKU NACIONALNE ZAKLADE
  • INSTITUCIONALNA PODRŠKA STABILIZACIJI I/ILI RAZVOJU UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM KOJE DJELUJU NA LOKALNOJ RAZINI
  • INSTITUCIONALNA PODRŠKA STABILIZACIJI I/IlI RAZVOJU UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA.

Financijska sredstva koja pojedina udruga može ostvariti ovise prvenstveno o prihodima i broju zaposlenih u udruzi. Za prva tri natječaj udrugama su na raspolaganju podrške od 100.000.00 do 300.000,00 kuna, a u četvrtom natječaju na raspolaganju su sredstva od 75.000,00 do 100.000,00 kuna.

Udruga može zatražiti institucionalnu podršku na razdoblje od najviše tri godine uz uvjet da Nacionalna zaklada s udrugama kojima je odobrena podrška zaključuju ugovore o financiranju institucionalne podrške svake godine nakon ocjene i vrednovanja prethodnog razdoblja.

Rok za prijavu na raspisane natječaje je 15. rujna 2021. godine.

S obzirom na navedeno pozivamo sve zainteresirane udruge da se za pomoć oko pripreme i razrade projektnog prijedloga jave Projektnom uredu za EU fondove na mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na broj 645 482.

Kako bi projektnu prijavu razradili pravovremeno i kvalitetno pozivamo sve udruge da se Projektnom uredu jave do 01. rujna 2021. godine.

Više informacija o raspisanim natječajima dostupno je linku: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/nacionalna-zaklada-raspisala-cetiri-natjecaja/2021-08-17 .

print