Novosti

Obavijest svim udrugama grada Ivanca: Zakon nalaže - financijske planove za 2016. obavezno donijeti do 31. XII. 2015.

Utorak

Obavještavamo sve neprofitne organizacije koje djeluju na području grada Ivanca – sve udruge civilnog društva, sportske udruge i dobrovoljna vatrogasna društva da su sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija te Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, u obvezi izraditi svoje financijske planove za 2016. godinu u slobodnoj formi i to najkasnije do 31. prosinca 2015.

Financijske planove treba prihvatiti najviše tijelo neprofitne organizacije (skupština), što u praksi znači sazivanje i održavanje skupštine do kraja ove kalendarske godine.

Posebnu pozornost skrećemo na činjenicu da su predviđene vrlo visoke novčane kazne za organizacije koje ne ispune zakonom predviđene obveze. Organizacije koje vode dvojno knjigovodstvo mogu biti kažnjene u iznosu do 200.000 kuna, a zakonski zastupnik do 50.000 kuna. Predviđene kazne za organizacije koje vode jednostavno knjigovodstvo kreću se do iznosa od 50.000 kuna. 

O ovoj problematici više možete pročitati u prilogu, u dopisu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Programa JAKO s kojim Grad Ivanec uspješno surađuje već više godina, a u kojemu se govori o obvezama neprofitnih organizacija sukladno odredbama nove zakonske regulative. Ovaj dopis je gradska uprava proteklih dana uputila na mail adrese svih udruga ivanečkoga područja.

Povezani dokumenti

print