Novosti

U Ivancu su održani 34. sportski susreti Policijske postaje Ivanec i Policijske postaje Ptuj

Utorak

U atmosferi suradnje i prijateljstva koje njeguju već 34 godine, policijski službenici i djelatnici policijskih postaja u Ivancu i Ptuju svoje su tradicionalne sportsko – rekreacijske susrete održali kod Ribičkog doma Športskog ribolovnog društva u Ivancu. Prije početka natjecanja sve okupljene je, u ime domaćina, pozdravio načelnik PP Ivanec Boris Divjak te podsjetio na desetljećima dugu i plodnu suradnju ivanečke policije sa susjedima iz Dežele. Nazočnim kolegama kratko se obratio i direktor PU Maribora Danijel Lorbek, a onda i saborski zastupnik i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić naglasivši da su ovakva neformalna druženja, koja rezultiraju razmjenom iskustava i međusobnim upoznavanjem, upravo ono što je potrebno za bolje partnersko povezivanje.

Okupljenima se obratio i Milorad Batinić, aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivanca te ocijenio da ovakvi susreti policajaca - bez službenih odora – pridonose boljoj percepciji policijskih službenika od strane građana, omogućujući im da ih dožive i u drugom svjetlu, kao neposredne i obične ljude, poput svih ostalih.

- Nadam se da vas ovi naši bajeri ne podsjećaju na Piranski zaljev! Nema razloga da se zbog toga „krivo“ gledamo, jer građani, obični ljudi s obje strane granice, po tomu se nikad nisu svađali. Vjerujem da će obje države taj spor riješiti – poručio je Batinić te zaradio buran pljesak nazočnih.

Nakon otvaranja susreta, policajci su se natjecali u nogometu, ribolovu i u gađanju zračnom puškom. Domaćini su bili bolji u svim disciplinama, pa su tako i ove godine, četvrti put zaredom, osvojili prijelazni pehar.  Sportskim susretima naknadno se pridružio i načelnik PU varaždinske  Darko Jurčec, a nazočio im je i komandir PP Ptuj Boris Železnik.

print