Novosti

450 natjecatelja na 31. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu

Ponedjeljak

Ekipa Salinovca pobjednik je tradicionalnih Seoskih igara starih sportova koje je domaćin, Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, 31. put zaredom organiziralo na mjesnim sportsko – rekreacijskim terenima. Drugo mjesto izborila je momčad Stažnjevca, a treći je Lančić – Knapić. Igrama se odazvalo jedanaest ekipa sa 450 sudionika iz Gornjih Bogićevaca u Brodskoj – posavskoj županiji, Jalkovca, Poljane Biškupečke, Stažnjevca, Margečana, Ivanečke Željeznice, Prigorca, Lančić-Knapića, Lepoglavske Vesi, Gornje Voće i dakako, iz Salinovca.

Nakon svečanog mimohoda i postrojavanja članova ekipa – sudionica, svim natjecateljima i ostalim posjetiteljima obratili su se predsjednik DŠR-a Salinovec Stjepan Hudoletnjak, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josip Šimunek i zamjenik gradonačelnika Branko Putarek. Seoske igre otvorio je zamjenik varaždinskog župana Alan Košić.

U iznimnoj dobroj atmosferi i po vremenu koje je odlično poslužilo, ekipe su se natjecale u mnoštvu disciplina – u skoku s mjesta, hodanju na štakama, sastavljanju pluga, potezanju štapom, u penjanju na stup, nošenju košare na glavi, u trčanju u vreći i vožnji živih tačaka, u bikovanju, bacanju kamena s ramena i potezanju užetom za žene i muškarce. U posebnoj konkurenciji nastupili su i glazbeni bendovi, kao pratnja svakoj natjecateljskoj ekipi.

Nakon proglašenja rezultata i dodjele nagrada druženje je nastavljeno dugo u noć uz glazbu, ples i bogatu ugostiteljsku ponudu.

Igre su održane pod tradicionalnim pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Ivanca i uz novčanu i materijalnu potpora niza sponzora.

print