Novosti

Krenuli intenzivni radovi na uređenju dječjih igrališta u Ivancu i Radovanu

Utorak

U ponedjeljak, 13. srpnja, počeli su radovi na uređenju dječjeg igrališta u malom ivanečkom parku u Malezovoj ulici. Iako će se u narednih godinu dana urediti pješačka staza i obnoviti urbana oprema, u prvoj fazi uređenja na kojem se intenzivno radi ovih dana, uredit će se malo dječje igralište. Kako bi se našoj djeci omogućilo što više sadržaja za igranje i druženje, tvrtka Ivkom koja je ujedno putem provedenog postupka nabave bila najbolji ponuditelj, postavit će 5 različitih igraćih sprava prikladnih za dječju zabavu i razbibrigu. Ukupna vrijednost je oko 86.000 kuna.

Također, radovi na dovršetku uređenja dječjih igrališta na području Ivanca i Radovana ponovo su u punom jeku. U Ulici Akademika Ladislava Šabana radi se na proširenju pješačkih staza, postavljanju urbane opreme:  klupa, koševa za smeće i rasvjete, a planira se i sadnjom grmolikog bilja urediti cjelokupan okoliš. Osim toga, krenuli su i radovi na postavljanju dječjih sprava na igralištu u Radovanu. Ovaj projekt vrijedan je oko 112.000 kuna.

Osim Grada Ivanca, u uređenju dječjih igrališta sudjelovala je Udruga „Ivanečko sunce“ kojoj su za postavljanje novih sprava i antitraumatskih podloga za djecu s posebnim potrebama novac putem javnog natječaja donirali HBOR u iznos od 25.000 kuna, Zaklada ZAMAH u iznosu od 11.000 kuna, dok je tvrtka Itas Prvomajska zahvaljujući svom poslovnom partneru, njemačkoj tvrtki Kunzmann, donirala 1.000 eura.

print